Now Reading:
Još jedna prijevara: Htio kupiti auto preko interneta pa ostao bez hrpe eura
Full Article 1 minutes read

Još jedna prijevara: Htio kupiti auto preko interneta pa ostao bez hrpe eura

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 42-godišnjaka da je prevaren pri kupnji vozila preko interneta.

Prema prijavi, on je 20. travnja ove godine na jednoj Internet stranici za oglašavanje vozila, pronašao oglas o prodaji osobnog vozila koje je odgovaralo njegovim zahtjevima. Nakon što je stupio u kontakt s prodavačem vozila putem e-maila, muškarac je izjavio da on živi u Grčkoj, dok se vozilo nalazi u Njemačkoj. Tom mu je prilikom predložio jedno poduzeće koje će provesti transakciju plaćanja i dostaviti vozilo, kako bi sve bilo sigurno za obojicu.

U kontaktu s predloženim poduzećem, navedeni su mu potvrdili da se vozilo nalazi kod njih i dostavili upute o provedbi transakcije. Temeljem navedenog, prijavitelj je početkom svibnja uplatio iznos od 8.500 eura na dostavljeni broj računa te od poduzeća zaprimio potvrdu o uplati, kao i termin za isporuku vozila, no nakon toga ne može više ni na koji način stupiti u kontakt s prodavateljem niti spomenutim poduzećem niti mu je dostavljeno vozilo.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja.

sjever.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.