Now Reading:
Još jedna prijevara: Htio kupiti auto preko interneta pa ostao bez hrpe eura
Full Article 1 minutes read

Još jedna prijevara: Htio kupiti auto preko interneta pa ostao bez hrpe eura

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 42-godišnjaka da je prevaren pri kupnji vozila preko interneta.

Prema prijavi, on je 20. travnja ove godine na jednoj Internet stranici za oglašavanje vozila, pronašao oglas o prodaji osobnog vozila koje je odgovaralo njegovim zahtjevima. Nakon što je stupio u kontakt s prodavačem vozila putem e-maila, muškarac je izjavio da on živi u Grčkoj, dok se vozilo nalazi u Njemačkoj. Tom mu je prilikom predložio jedno poduzeće koje će provesti transakciju plaćanja i dostaviti vozilo, kako bi sve bilo sigurno za obojicu.

U kontaktu s predloženim poduzećem, navedeni su mu potvrdili da se vozilo nalazi kod njih i dostavili upute o provedbi transakcije. Temeljem navedenog, prijavitelj je početkom svibnja uplatio iznos od 8.500 eura na dostavljeni broj računa te od poduzeća zaprimio potvrdu o uplati, kao i termin za isporuku vozila, no nakon toga ne može više ni na koji način stupiti u kontakt s prodavateljem niti spomenutim poduzećem niti mu je dostavljeno vozilo.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog kaznenog djela i pronalasku počinitelja.

sjever.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.