Now Reading:
Čakovečka gradonačelnica s poljoprivrednicima potpisala Ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta
Full Article 2 minutes read

Čakovečka gradonačelnica s poljoprivrednicima potpisala Ugovore o zakupu poljoprivrednog zemljišta

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana je svečanost potpisivanja Ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Čakovca. Ugovore je potpisala gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te poljoprivrednici, odabrani ponuđači putem Javnog natječaja Nenad Kosi, Zdravko Novak, Melita Jalušić, Filip Hlapčić, Igor Rešetar i Fran-Andrej Jalušić, a naknadno će se ugovor potpisati s Nikolom Kolarićem.

Grad Čakovec raspolaže s 245 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, a potpisivanjem ugovora, u zakupu ili dugogodišnjem zakupu nalazi se 81% površine državnog poljoprivrednog zemljišta na području grada, odnosno 435 katastarskih čestica. U provedenom postupku, Javnim natječajem za zakup na rok od 25 godina, bilo je obuhvaćeno 69 katastarskih čestica na području katastarskih općina Čakovec, Gornji Pustakovec, Ivanovec, Krištanovec, Kuršanec, Mihovljan, Savska Ves, Štefanec, Totovec i Žiškovec, ukupne površine 24,78 ha, a u zakup na rok do 5 godina 34 katastarskih čestica na području katastarskih općina Čakovec, Gornji Pustakovec, Krištanovec, Kuršanec, Mačkovec, Štefanec i Totovec, ukupne površine 9,29 ha.

-Ono što je ključna poruka današnje svečanosti je da vodimo računa o iskoristivosti praznih poljoprivrednih zemljišta na čakovečkom području. Cilj svima nama ovdje prisutnima je da se obrađuju, da nisu devastirana i neiskorištena te da naši poljoprivrednici imaju mogućnost sadnje različitih kultura, razvoja i uspješnog poslovanja – rekla je čakovečka gradonačelnica i naglasila kako se zadnje potpisivanje ovakvog tipa u Čakovcu odradilo 2012. godine. 

-U to je uloženo puno truda, rada, volje i entuzijazma, pa koristim priliku da zahvalim gradskim službama koje su radile na ovom projektu te poljoprivrednicima koji nastavljaju razvijati naše gospodarstvo, omogućuju nam domaće i lokalno proizvedene namirnice te su iznad svih izazova koji ih čekaju na svakom koraku – kazala je Cividini.

U ime poljoprivrednika zahvalio se Igor Rešetar iz Kuršanca koji je naglasio da je svaka pomoć dobrodošla, posebice s obzirom na situaciju u kojoj se nalaze poljoprivrednici danas.

sjever.hr 17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.