Now Reading:
Projekt vrijedan 1,8 milijuna eura: novootvorenom Kućom podrške do veće kvalitete života osoba s teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Projekt vrijedan 1,8 milijuna eura: novootvorenom Kućom podrške do veće kvalitete života osoba s teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji

Osobe s teškoćama u razvoju u Koprivničko-križevačkoj županiji odsad će dobivati kvalitetniju skrb, naglašeno je u utorak na završnoj konferenciji projekta Kuća podrške „Mali princ” kojoj je prisustvovao i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

Kako je naglasila Kristina Štefan, predsjednica Udruge Mali Princ koja ove godine slavi i 25 godina rada, novootvorena Kuća podrške vrijedna je oko 1,8 milijuna eura. Riječ je o novom i suvremeno uređenom prostoru u kojemu će se osobama s teškoćama u razvoju i članovima Udruge pružati razne socijalne usluge, poludnevni boravak i stanovanje. Dodala je kako planiraju uključiti nove korisnike, kao i nastaviti raditi na senzibilizaciji javnosti za potrebe osoba s teškoćama u razvoju, koje žele ravnopravno integrirati u zajednicu.

Zamjenik Ljubić istaknuo je podršku Županije radu Udruge te im zahvalio na svemu što rade za podizanje kvalitete života osoba s teškoćama u razvoju.

Pohvale radu Udruge uputile su i pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Nikolina Tkalčec, koja je naglasila kako se na području županije financiraju projekti vrijedni 30 milijuna eura, te ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić.

Spomenimo kako je korisnik projekta bila Udruga Mali princ, dok su partneri bili Grad Đurđevac i bivši Centar za socijalnu skrb Đurđevac, odnosno Hrvatski zavod za socijalni rad.

Projektom „Kuća podrške „Mali princ“ izgrađen je i u potpunosti opremljen objekt površine 565 kvadrata u kojem je organiziran dnevni boravak namijenjen članovima i korisnicima udruge te stambena zajednica za 8 osoba. Projektom je uređen i prostor za slobodno vrijeme u dvorišnom objektu te okoliš s vodenim igralištem, a kako bi se što veći broj korisnika uključio u aktivnosti Udruge nabavljeno je vozilo za prijevoz korisnika.

www.sjever.hr / kckzz.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.