Now Reading:
Projekt vrijedan 1,8 milijuna eura: novootvorenom Kućom podrške do veće kvalitete života osoba s teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Projekt vrijedan 1,8 milijuna eura: novootvorenom Kućom podrške do veće kvalitete života osoba s teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji

Osobe s teškoćama u razvoju u Koprivničko-križevačkoj županiji odsad će dobivati kvalitetniju skrb, naglašeno je u utorak na završnoj konferenciji projekta Kuća podrške „Mali princ” kojoj je prisustvovao i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

Kako je naglasila Kristina Štefan, predsjednica Udruge Mali Princ koja ove godine slavi i 25 godina rada, novootvorena Kuća podrške vrijedna je oko 1,8 milijuna eura. Riječ je o novom i suvremeno uređenom prostoru u kojemu će se osobama s teškoćama u razvoju i članovima Udruge pružati razne socijalne usluge, poludnevni boravak i stanovanje. Dodala je kako planiraju uključiti nove korisnike, kao i nastaviti raditi na senzibilizaciji javnosti za potrebe osoba s teškoćama u razvoju, koje žele ravnopravno integrirati u zajednicu.

Zamjenik Ljubić istaknuo je podršku Županije radu Udruge te im zahvalio na svemu što rade za podizanje kvalitete života osoba s teškoćama u razvoju.

Pohvale radu Udruge uputile su i pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Nikolina Tkalčec, koja je naglasila kako se na području županije financiraju projekti vrijedni 30 milijuna eura, te ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić.

Spomenimo kako je korisnik projekta bila Udruga Mali princ, dok su partneri bili Grad Đurđevac i bivši Centar za socijalnu skrb Đurđevac, odnosno Hrvatski zavod za socijalni rad.

Projektom „Kuća podrške „Mali princ“ izgrađen je i u potpunosti opremljen objekt površine 565 kvadrata u kojem je organiziran dnevni boravak namijenjen članovima i korisnicima udruge te stambena zajednica za 8 osoba. Projektom je uređen i prostor za slobodno vrijeme u dvorišnom objektu te okoliš s vodenim igralištem, a kako bi se što veći broj korisnika uključio u aktivnosti Udruge nabavljeno je vozilo za prijevoz korisnika.

www.sjever.hr / kckzz.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.