Now Reading:
ODLIČNE VIJESTI! Općini Bedekovčina odobrena sredstva za rekonstrukciju groblja Orehovica
Full Article 2 minutes read

ODLIČNE VIJESTI! Općini Bedekovčina odobrena sredstva za rekonstrukciju groblja Orehovica

Dobre vijesti stigle su iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u Općinu Bedekovčina. Naime, Općini je odobren projekt Izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju groblja Orehovica.

Riječ je o projektu koji za cilj ima povećati razinu standarda komunalne infrastrukture na području Općine Bedekovčina, rekonstrukcijom groblja Orehovica.

Postojeći kompleks groblja sastoji se od starog dijela groblja sa sedam grobnih polja odijeljena grobnim stazama bez vegetacije, ceremonijalno-oproštajnog trga s mrtvačnicom te površine za izgradnju novih grobnih polja. Groblje nema adekvatno rješenje kolnih i pješačkih prometnica i parkirališta sa instalacijama komunalne infrastrukture, a postojeće staze zahtijevaju detaljnu obnovu.

Isto tako, postojeće groblje je djelomično ograđeno ogradom od betonskih stupova i žice koja je u lošem stanju, a ni postojeća rasvjeta groblja ne zadovoljava europske norme te se mora zamijeniti energetski učinkovitom javnom rasvjetom. Na groblju postoji nekoliko česmi te nekoliko njih nije u funkciji, a iz svega navedenog vidljivo je kako je groblju nužno potrebna rekonstrukcija.

Do sada je izrađeno idejno rješenje rekonstrukcije groblja i projektni zadatak, dok je pak u svrhu ishođenja građevinske dozvole, potrebno izraditi glavni projekt rekonstrukcije groblja. Ukupna planirana vrijednost projekta iznosi 57.000 eura s PDV-om, od čega će Ministarstvo financirati 16.200 eura.

Planirani zahvat u prostoru odnosi se na detaljno uređenje središnjeg objekta za ispraćaj pokojnika i ostalim sadržajima, parterno uređenje oko središnjeg objekta za ispraćaj, prostora gaj urni, prostora za izgradnju novih grobnica, grobnog polja na ostalom dijelu groblja, uređenje parking prostora i gornjeg asfaltnog puta, izgradnja pješačkih staza oko groblja na postojećim i novim ulicama, izgradnja ograde oko cijelog kompleksa groblja i ostala infrastruktura u skladu s Pravilnikom o grobljima.

www.sjever.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.