Now Reading:
Župan Stričak otvorio 3. memorijalni turnir branitelja „Mladen Kasun”: Sanjajući sretniju hrvatsku budućnost krenuli su u obranu naše domovine
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak otvorio 3. memorijalni turnir branitelja „Mladen Kasun”: Sanjajući sretniju hrvatsku budućnost krenuli su u obranu naše domovine

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grobu Mladena Kasuna te kod spomenika podignutom njemu u čast započeo je 3. memorijalni turnir branitelja „Mladen Kasun“, koji je i ove godine privukao velik broj sudionika – pripadnika ratnih postrojbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i Košarkaškog kluba Vinica, DVD-a Vinica, Udruge umirovljenika Vinica, te ostalih udruga s područja civilnog društva.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Klub Vinica Ivana Krajcera, kao organizatora turnira, okupljenima se obratio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je i otvorio turnir.

Podsjetio je kako je Mladen Kasun, rođeni Viničanec, košarkaš, osnivač HDZ-a za viničko područje, kao pripadnik SJP „RODA“ poginuo 9. studenog 1991. godine prilikom pokušaja proboja za Vukovar.

-Bila je to, jedna od najtežih i najkrvavijih akcija pripadnika SJP „RODA“; petero poginulih, preko trideset ranjenih od njih 100-tinjak uključenih u akciju. Sama ta činjenica dovoljno govori o žrtvi Mladena Kasuna, kao i brojnih mladića, muškaraca, ali i žena koji su, sanjajući jedan bolji i kvalitetniji život, sretniju hrvatsku budućnost, krenuli u obranu naše Domovine. Kako je Mladen bio taj koji je prije svega volio svoj kraj, sport, koji je bio onaj koji okuplja ljude oko sebe, ovo druženje, kada vas vidim sve ovdje zajedno, izmamilo bi mu osmijeh na lice – poručio je župan Stričak predloživši da se u spomen na dugogodišnjeg načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca, ratnog pripadnika 104. brigade, organizira manifestacija njemu u čast.

Sudionici turnira svoju spretnost i vještine odmjerili su u tri discipline – pikadu, streljaštvu i beli. Tako su prvo mjesto u pikadu osvojili članovi Košarkaškog kluba Vinica, u streljaštvu su najbolji bili članovi Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“, dok su u beli pobjednici bili članovi Udruge umirovljenika Vinica.

www.sjever.hr / varazdinska-zupanija.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.