Now Reading:
U tijeku je izrada dokumentacije za sanaciju ceste Konjščina-Komin – Krok: U suradnji s Hrvatskim cestama uredit ćemo za nas važnu prometnicu
Full Article 3 minutes read

U tijeku je izrada dokumentacije za sanaciju ceste Konjščina-Komin – Krok: U suradnji s Hrvatskim cestama uredit ćemo za nas važnu prometnicu

Uz brojne aktualne projekte poput sanacije šest klizišta na području Općine Konjščina kao i sanacije prometnica, u tijeku je i veliki projekt pripreme dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste DC 540 ukupne duljine cca 15 km odnosno dionica Konjščina-Komin.

Da je priprema nužne dokumentacije već u poodmakloj fazi govori i podatak da je do sada izdana pravomoćna lokacijska dozvola, što je bio preduvjet za izradu glavnog projekta na temelju kojeg će se uskoro zatražiti građevinska dozvola.

– Prilikom preuzimanja odgovornosti za vođenje Općine Konjščina rekonstrukcija te ceste bila nam je jedan od prioriteta, što smo jasno poručili javnosti i građanima, posebice onima koji žive uz tu prometnicu i čija rekonstrukcija je od posebne važnosti upravo za njih. Budući je to državna cesta, naravno da je nužna suradnja i komunikacija sa Hrvatskim cestama koje su glavni investitor i tome smo se u potpunosti posvetili posljednje dvije godine – pojasnila je načelnica Općine Konjščina Anita Krok.

Naglasila je i da razumije interes mještana, kao i svih onih koji mogu pomoći i doprinijeti što bržoj realizaciji projekta, na čemu svima zahvaljuje.

-Prema informacijama koje imamo rekonstrukcija DC 540 odvijala bi se u nekoliko faza. Prva faza je do Kranjca. Druga se odnosi na dionicu prometnice od Westa do raspela te treća do Hadaša. Riječ je o značajnom projektu i u financijskom, ali i organizacijskom smislu. Dobra je stvar da priprema sve potrebne dokumentacije ide svojim tijekom, što znači i samu realizaciju projekta odnosno da se u narednom razdoblju može očekivati početak radova – mišljenja je načelnica Krok.

Ujedno je apelirala na mještane na još malo strpljenja, a sve one koje mogu doprinijeti u pripremi i rješavanju tog projekta kazala je da su njena vrata uvijek otvorena.

-Ono što je u konačnici važno je da ćemo rekonstrukcijom te prometnice značajno podići standard i uvjete života prvenstveno mještana koji žive uz tu prometnicu. Također, još važnije je da će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a tu prvenstveno mislim na naše najmlađe. Osim sigurnosti naših mještana, ova cesta je od značajne važnosti za razvoj gospodarstva istočnog dijela naše županije, s obzirom da i u Konjščini, ali i u Bedenici, djeluju velike tvrtke kao što su ZMH Horvat, Armco, Kudelić, BMD Stil, Euromilk i druge tvrtke – zaključila je načelnica.

www.sjever.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.