Now Reading:
U tijeku je izrada dokumentacije za sanaciju ceste Konjščina-Komin – Krok: U suradnji s Hrvatskim cestama uredit ćemo za nas važnu prometnicu
Full Article 3 minutes read

U tijeku je izrada dokumentacije za sanaciju ceste Konjščina-Komin – Krok: U suradnji s Hrvatskim cestama uredit ćemo za nas važnu prometnicu

Uz brojne aktualne projekte poput sanacije šest klizišta na području Općine Konjščina kao i sanacije prometnica, u tijeku je i veliki projekt pripreme dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste DC 540 ukupne duljine cca 15 km odnosno dionica Konjščina-Komin.

Da je priprema nužne dokumentacije već u poodmakloj fazi govori i podatak da je do sada izdana pravomoćna lokacijska dozvola, što je bio preduvjet za izradu glavnog projekta na temelju kojeg će se uskoro zatražiti građevinska dozvola.

– Prilikom preuzimanja odgovornosti za vođenje Općine Konjščina rekonstrukcija te ceste bila nam je jedan od prioriteta, što smo jasno poručili javnosti i građanima, posebice onima koji žive uz tu prometnicu i čija rekonstrukcija je od posebne važnosti upravo za njih. Budući je to državna cesta, naravno da je nužna suradnja i komunikacija sa Hrvatskim cestama koje su glavni investitor i tome smo se u potpunosti posvetili posljednje dvije godine – pojasnila je načelnica Općine Konjščina Anita Krok.

Naglasila je i da razumije interes mještana, kao i svih onih koji mogu pomoći i doprinijeti što bržoj realizaciji projekta, na čemu svima zahvaljuje.

-Prema informacijama koje imamo rekonstrukcija DC 540 odvijala bi se u nekoliko faza. Prva faza je do Kranjca. Druga se odnosi na dionicu prometnice od Westa do raspela te treća do Hadaša. Riječ je o značajnom projektu i u financijskom, ali i organizacijskom smislu. Dobra je stvar da priprema sve potrebne dokumentacije ide svojim tijekom, što znači i samu realizaciju projekta odnosno da se u narednom razdoblju može očekivati početak radova – mišljenja je načelnica Krok.

Ujedno je apelirala na mještane na još malo strpljenja, a sve one koje mogu doprinijeti u pripremi i rješavanju tog projekta kazala je da su njena vrata uvijek otvorena.

-Ono što je u konačnici važno je da ćemo rekonstrukcijom te prometnice značajno podići standard i uvjete života prvenstveno mještana koji žive uz tu prometnicu. Također, još važnije je da će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu, a tu prvenstveno mislim na naše najmlađe. Osim sigurnosti naših mještana, ova cesta je od značajne važnosti za razvoj gospodarstva istočnog dijela naše županije, s obzirom da i u Konjščini, ali i u Bedenici, djeluju velike tvrtke kao što su ZMH Horvat, Armco, Kudelić, BMD Stil, Euromilk i druge tvrtke – zaključila je načelnica.

www.sjever.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.