Now Reading:
Nastavak obilježavanja Dana Općine: subota u Malom Bukovcu u znaku kulture i humanitarnosti
Full Article 3 minutes read

Nastavak obilježavanja Dana Općine: subota u Malom Bukovcu u znaku kulture i humanitarnosti

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća te vatrogasnih i kulinarskih događanja koja su obilježila protekli vikend, Općina Mali Bukovec nastavila je s proslavom svog dana. Tako je subota bila u znaku kulture i humanitarnosti.

Naime, u organizaciji humanitarne udruge LUN-MLA i uz podršku Općine u Društvenom domu u Malom Bukovcu održana je likovna kolonija, dok je Udruga žena Mali Bukovec organizirala već tradicionalnu humanitarnu prodaju kolača, a cijeli su događaj upotpunili nastupi mališana iz Dječjeg vrtića Krijesnica povodom Majčinog dana i zbora Udruge umirovljenika Mali Bukovec.

Da bogat program povodom Dana Općine ne bi bio moguć bez brojnih vrijednih i aktivnih udruga potvrdio je i načelnik Darko Marković istaknuvši zadovoljstvo što se sve one rado uključuju u sva događanja na području općine.

-Nakon svečane sjednice kojom smo započeli obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec i 30 godina našeg postojanja u samostalnog Republici Hrvatskoj, svečane sjednice naše Vatrogasne zajednice i nezaobilazne kulinarske manifestacije prošlog vikenda, subota je dan posvećen kulturi i humanosti. Drago mi je što humanitarna udruga LUN-MLA svake godine uz Dan Općine organizira likovnu koloniju na kojoj sudjeluje 20-ak slikara, kako amatera, tako i profesionalaca te da naša Udruga žena kontinuirano održava humanitarnu prodaju kolača čime pomaže onima kojima je to najpotrebnije – rekao je Marković.

Inače, likovna kolonija u organizaciji humanitarne udruge LUN-MLA iz Lunjkovca održava se već petu godinu, a uz sve više domaćih slikara, priključuju im se i članovi udruga iz susjednih gradova i županija.

-Na današnje događanje stigli su i naši prijatelji iz Međimurja, Ludbrega, križevačkog likovnog kruga i Kneginca, a posebno nam je drago što svake godine ima sve više naših domaćih likovnih umjetnika te sve više djece. Danas je bilo puno djece osnovnoškolske dobi i iznenađuje nas taj njihov elan i volja. Na likovnoj koloniji uvijek nastaju sjajna likovna djela koja kasnije koristimo u humanitarne svrhe – objasnila je Štefanija Šarec, potpredsjednica Udruge LUN-MLA.

Nakon likovne kolonije načelnik Marković i čelnici Udruge svim su sudionicima uručili zahvalnice kao uspomenu na uspješnu likovnu subotu održanu u Malom Bukovcu.

A mještani Općine Mali Bukovec još su jednom pokazali solidarnost, humanitarnost i veliko srce. Naime, već više od 15 godina, Udruga žena Mali Bukovec organizira humanitarnu prodaju kolača koje peku njihove vrijedne članice, a kako je potvrdila predsjednica Udruge Blaženka Lovrek, svi paketi koje pripreme vrlo brzo i nestanu.

Osim što na ovaj način pomažu svojim potrebitim sumještanima, Udruga žena ovom humanitarnom prodajom obilježava Dan Općine, ali i Majčin dan, a ove godine sredstva su namijenjena Dječjem vrtiću Krijesnica.

-Ove smo se godine odlučili za dječji vrtić jer znamo da kod njih uvijek postoji potreba za raznim odgojno-obrazovnim materijalom, pa im želimo pomoći i razveseliti mališane koji inače svake godine, pa tako i ove za sve nas pripremaju priredbu – rekla je Lovrek pohvalivši odličnu suradnju s Općinom i Dječjim vrtićem Krijesnica.

Članice Udruge ove su godine pripremile 200 paketa kolača, a interes svake godine nadmašuje njihova očekivanja, pa čak ponekad ni nemaju dovoljno kolača za sve zainteresirane mještane. Tako je bilo i ove godine, jer su kolači bili prodani svega u pola sata, a mještani su, što kroz kupnju kolača što direktno, donirali preko 600 eura.

Uz priredbu mališana iz Dječjeg vrtića Krijesnica, u prigodnom programu nastupio je i zbor Udruge umirovljenika Mali Bukovec.

www.sjever.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.