Now Reading:
Nastavak obilježavanja Dana Općine: subota u Malom Bukovcu u znaku kulture i humanitarnosti
Full Article 3 minutes read

Nastavak obilježavanja Dana Općine: subota u Malom Bukovcu u znaku kulture i humanitarnosti

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća te vatrogasnih i kulinarskih događanja koja su obilježila protekli vikend, Općina Mali Bukovec nastavila je s proslavom svog dana. Tako je subota bila u znaku kulture i humanitarnosti.

Naime, u organizaciji humanitarne udruge LUN-MLA i uz podršku Općine u Društvenom domu u Malom Bukovcu održana je likovna kolonija, dok je Udruga žena Mali Bukovec organizirala već tradicionalnu humanitarnu prodaju kolača, a cijeli su događaj upotpunili nastupi mališana iz Dječjeg vrtića Krijesnica povodom Majčinog dana i zbora Udruge umirovljenika Mali Bukovec.

Da bogat program povodom Dana Općine ne bi bio moguć bez brojnih vrijednih i aktivnih udruga potvrdio je i načelnik Darko Marković istaknuvši zadovoljstvo što se sve one rado uključuju u sva događanja na području općine.

-Nakon svečane sjednice kojom smo započeli obilježavanje Dana Općine Mali Bukovec i 30 godina našeg postojanja u samostalnog Republici Hrvatskoj, svečane sjednice naše Vatrogasne zajednice i nezaobilazne kulinarske manifestacije prošlog vikenda, subota je dan posvećen kulturi i humanosti. Drago mi je što humanitarna udruga LUN-MLA svake godine uz Dan Općine organizira likovnu koloniju na kojoj sudjeluje 20-ak slikara, kako amatera, tako i profesionalaca te da naša Udruga žena kontinuirano održava humanitarnu prodaju kolača čime pomaže onima kojima je to najpotrebnije – rekao je Marković.

Inače, likovna kolonija u organizaciji humanitarne udruge LUN-MLA iz Lunjkovca održava se već petu godinu, a uz sve više domaćih slikara, priključuju im se i članovi udruga iz susjednih gradova i županija.

-Na današnje događanje stigli su i naši prijatelji iz Međimurja, Ludbrega, križevačkog likovnog kruga i Kneginca, a posebno nam je drago što svake godine ima sve više naših domaćih likovnih umjetnika te sve više djece. Danas je bilo puno djece osnovnoškolske dobi i iznenađuje nas taj njihov elan i volja. Na likovnoj koloniji uvijek nastaju sjajna likovna djela koja kasnije koristimo u humanitarne svrhe – objasnila je Štefanija Šarec, potpredsjednica Udruge LUN-MLA.

Nakon likovne kolonije načelnik Marković i čelnici Udruge svim su sudionicima uručili zahvalnice kao uspomenu na uspješnu likovnu subotu održanu u Malom Bukovcu.

A mještani Općine Mali Bukovec još su jednom pokazali solidarnost, humanitarnost i veliko srce. Naime, već više od 15 godina, Udruga žena Mali Bukovec organizira humanitarnu prodaju kolača koje peku njihove vrijedne članice, a kako je potvrdila predsjednica Udruge Blaženka Lovrek, svi paketi koje pripreme vrlo brzo i nestanu.

Osim što na ovaj način pomažu svojim potrebitim sumještanima, Udruga žena ovom humanitarnom prodajom obilježava Dan Općine, ali i Majčin dan, a ove godine sredstva su namijenjena Dječjem vrtiću Krijesnica.

-Ove smo se godine odlučili za dječji vrtić jer znamo da kod njih uvijek postoji potreba za raznim odgojno-obrazovnim materijalom, pa im želimo pomoći i razveseliti mališane koji inače svake godine, pa tako i ove za sve nas pripremaju priredbu – rekla je Lovrek pohvalivši odličnu suradnju s Općinom i Dječjim vrtićem Krijesnica.

Članice Udruge ove su godine pripremile 200 paketa kolača, a interes svake godine nadmašuje njihova očekivanja, pa čak ponekad ni nemaju dovoljno kolača za sve zainteresirane mještane. Tako je bilo i ove godine, jer su kolači bili prodani svega u pola sata, a mještani su, što kroz kupnju kolača što direktno, donirali preko 600 eura.

Uz priredbu mališana iz Dječjeg vrtića Krijesnica, u prigodnom programu nastupio je i zbor Udruge umirovljenika Mali Bukovec.

www.sjever.hr
14.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.