Now Reading:
U spomen na velikog skladatelja Slavenskog – Župan Posavec otvorio jubilarni 50. Majski muzički memorijal
Full Article 2 minutes read

U spomen na velikog skladatelja Slavenskog – Župan Posavec otvorio jubilarni 50. Majski muzički memorijal

U čast i u spomen na velikog skladatelja Josipa Štolcera Slavenskog u Centru za kulturu Čakovec otvoren je Majski muzički memorijal i to u svjetlu velikog jubileja – 50. obljetnice te renomirane glazbene manifestacije.

U program otvorenja publika je uvedena predstavljanjem prigodnog likovnog postava u galeriji Centra za kulturu. Riječ je o izložbi recentnih slika i crteža akademskog slikara, likovnog pedagoga i glazbenika Bojana Miljančića. Potom je Majski muzički memorijal započeo glazbom s gostima, nagrađivanim akademskim glazbenicima iz Zagreba Goranom Končarom i Šimunom Matišićem. Izveli su glazbeni program nazvan Zvučni krajolici Josipa Štolcera Slavenskog, ponudivši drugačiju perspektivu Štolcerova djela.

Međimurski župan Matija Posavec otvorio je jubilarni 50. Majski muzički memorijal rekavši da je festival predstavlja utočište umjetnosti i klasične glazbe na kojem se čuva bogata kulturna baština Međimurja.

– Grad Čakovec je grad kulture i umjetnosti, a 50 godina održavanja ovog festivala predstavlja poštovanje prema Štolceru ali i prema svim umjetnicima koji čuvaju našu kulturnu baštinu – rekao je župan Posavec.

Majski muzički memorijal nastavlja se 10. svibnja koncertom studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu te završava 11. svibnja, kada u Centru za kulturu u 20 sati započinje Večer laureata.

Zadnja večer manifestacije bit će posvećena i skladbama laureata Gorana Turka, komornog glazbenika i glazbenog pedagoga te dobitnika najviših umjetničkih nagrada na međunarodnoj razini kojima je sada dodao i Nagradu Grada Čakovca Josip Štolcer Slavenski za 2022. godinu.

www.sjever.hr
10.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.