Now Reading:
“Dobro je, klanječko je” uz smijeh i veselje! U spremanju kotlovine sudjelovalo 11 ekipa – pehar za prvo mjesto pripao Udruzi umirovljenika Klanjec
Full Article 4 minutes read

“Dobro je, klanječko je” uz smijeh i veselje! U spremanju kotlovine sudjelovalo 11 ekipa – pehar za prvo mjesto pripao Udruzi umirovljenika Klanjec

Prošle se subote još jednom potvrdilo da kad su Klanjčani i njihovi gosti na okupu, gradskim trgom može odzvanjati samo smijeh i veselje!

Naime, u mnoštvu zbivanja povodom Dana grada sabranih u programu “Klanječki dani – opet smo vani” održana je još jedna manifestacija “Dobro je, klanječko je” te su se po osmi put okupile klanječke udruge kako bi se zabavili, našalili, nasmijali njihovi članovi, ali i sve generacije Klanjčana i njihovih gostiju. Svi zajedno okupili su se u subotnje toplo popodne kako bi mogli uživati u programu kojeg su priredili organizatori manifestacije, Grad Klanjec, Kulturni centar i Gradska knjižnica Klanjec.

U spravljanju kotlovine okušalo se 11 natjecateljskih ekipa koju su, kao i ranijih godina, činili šef kuhinje, dvoje pomoćnika i navijačka ekipa oko tanjura. Na ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovali su: Lovačko društvo “Kuna” , KUD “Antun Mihanović” DVD Klanjec, DVD Rakovec, ŠRD “Sutla”, DVD Lučelnica, Moto Klub “Sokol”, Športsko društvo Novi Dvori, Udruga umirovljenika grada Klanjca, Streljački klub “Predionica” i DVD “Mihanović” Gredice.

Nakon zabavnih 3 sata kuhanja, u kojima su neki bili malo vještiji i malo bolje organizirani, a neki možda malo previše vremena potrošili na druženje, stručni žiri na čijem je čelu ove godine bio sjajni i odlično raspoloženi Tomislav Špiček, a pomagali su mu gradonačelnik, predsjednica Gradskog vijeća, a pomalo i župan, ocijenio je da su najukusniju kotlovinu pripremili “najmlađi” kuhari iz Udruge umirovljenika grada Klanjca na čelu s Irenom Borošak. Tako su lovci ipak morali predati prijelazni pehar u ženske ruke. Drugo i treće mjesto zasluženo je otišlo u vatrogasne ruke i to DVD-u “Mihanović” Gredice kao drugoplasiranih i DVD-a Rakovec.

Borba je bila i više nego tijesna pa je tako razlika između prvog i drugog, ali i drugog i trećeg mjesta bila samo jedan bod!

Simboličnu nagradu za najuređeniji štand ove je godine dobio Dječji vrtić “Kesten” i to ponajprije zahvaljujući mamama i bakama koje su ispekle najfinije domaće kolače, a najljepše fertuhe za ovu su godinu sašile cure iz udruge “Korak po korak do zdravlja”. One su pak stavile na vagu i Tomeka Špičeka, ali i sve domaće kuhare, mjerile šećer i tlak našim ekipama, ali i posjetiteljima. S obzirom da su članovi žirija bili izvan konkurencije, najteži kuhar ove je godine bio Branimir Huško iz ŠRD “Sutla”, dok su na iznenađenje svih okupljenih najmršavijeg kuhara, Tomislava Gašpara, imali lovci.

Udruga vinara “Antun Mihanović” na čijem se štandu cijelo poslijepodne degustiralo uz puno smijeha, šale i duhovitih dosjetki, procijenila je da je najveselija na ovogodišnjoj manifestaciji bila ekipa klanječkih ribiča, koja je počastila i s izvrsnim ribicama ujutro ulovljenim u Sutli.

Svim sudionicima natjecanja čestitali su predsjednik žirija, klanječki gradonačelnik Brlek i predsjednica Vijeća, a pobjedničkoj ekipi prijelazni pehar uručio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je iskoristio subotnje poslijepodne za druženje sa svojim sumještanima.

Na Trgu su tijekom poslijepodneva nastupili mališani Dječjeg vrtića “Kesten” s atraktivnim plesnim točkama, a u potpunosti razoružali publiku svojim prvim valcerom. Zapjevalo se uz školski zbor i mali folklor, čule su se vrlo lijepe recitacije, a nakon dječjeg programa Gradska knjižnica organizirala je zanimljivu igraonicu u parku, dok je Likovna udruga “Oton Iveković” ponudila oku publike radove svojih članova.

Program je u predvečerje ove lijepe klanječke subote na najbolji je način završio izvrsnim koncertom Puhački orkestar “Lira” iz Kraljevca na Sutli. Njihove dvije zagorske skladbe koje su odabrali za kraj, trebale su najaviti zabavu i druženje do jutra, ali kiša je, nažalost, opet imala druge planove.

www.sjever.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.