Now Reading:
Svečanom sjednicom Grad Zlatar proslavio 30. rođendan – “Zlatar je otvoren i uključiv grad koji misli o svim generacijama”
Full Article 3 minutes read

Svečanom sjednicom Grad Zlatar proslavio 30. rođendan – “Zlatar je otvoren i uključiv grad koji misli o svim generacijama”

Povodom obilježavanja Dana Grada Zlatara i 30 godina njegovog postojanja, u Zlataru je održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj je uz brojne uvažene goste prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Čestitavši Zlatarščanima i Zlatarščankama njihov dan Petek im je poželjela i puno uspjeha te zadovoljnih i radosnih trenutaka.

– Grad Zlatar nešto intenzivnije pratim od 2013. i zaista mogu reći da ovaj grad raste i razvija se. Danas je Grad Zlatar otvoren grad, pristupačan svojim građankama i građanima te uključiv grad. Grad je to koji misli o svim generacijama i koji radi projekte i uvjete za sve generacije koje tu žive. Županija je tu u svim projektima i situacijama kada Gradu treba podrška, kroz ŽUC, osiguravanje vodoopskrbe, ali i kroz brigu o ustanovama kojima je KZŽ osnivač, a to su Zavod za javno zdravstvo, Dom zdravlja, osnovna i srednja škola. KZŽ upravo ulaganjem u te institucije nastoji učiniti sve usluge koje građani dobivaju kvalitetnim, dostupnim i pristupačnim – poručila je zamjenica župana Petek dodavši kako Grad raste zajedno sa svim svojim generacijama.

Sjednicu je otvorila predsjednica Gradskog vijeća Danijela Findak, a nakon prezentacije najvažnijih ostvarenih projekata, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek zahvalila je svima koji su omogućili da se ti projekti realiziraju.

Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić i gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja Grada Zlatara. Plakete su tako dobili Ivica Kadoić za sto darivanja krvi te Stanko Majdak, za društveno – politički i kulturni rad, kao i Lovačka udruga Zajček, koja ove godine obilježava 140 godina postojanja. Diplome su dobili Jasna Polanović, profesorica u Srednjoj školi Zlatar za predan rad u Gradskom društvu Crvenoga Križa Zlatar i uspješan stručni rad, HPD Oštrc povodom 100 godina djelovanja i DVD Donja Batina za 90 godina postojanja.

Uručene su i zahvalnice, koje dodjeljuje gradonačenica, a dobitnici su HPD Belecgrad za 25 godina uspješnog rada, GD Medenka za 10 godina uspješnog rada, Klara Ferišak za vrhunski rezultat ostvaren na natjecanju Juvenes Translatores na razini Europske unije čime je doprinijela ugledu i promociji Grada Zlatara te Krunoslav Ivanušec, Sandro Šlogar i Luka Špehar za vrhunske rezultate u natjecanjima pripadnika oružanih snaga i MUP-a čime doprinosi ugledu i promociji Grada Zlatara. Ujedno, uručene su i dvije zahvalnice od prošle godine, Davoru Klenkaru i Tajani Čorko za uspješan rad s djecom i edukaciju u području sigurnosti u prometu.

www.sjever.hr
30.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.