Now Reading:
Otvorena dograđena OŠ Pušća – župan Kožić: Ova škola sada ima europski standard!
Full Article 2 minutes read

Otvorena dograđena OŠ Pušća – župan Kožić: Ova škola sada ima europski standard!

Dogradnjom školske zgrade i sportske dvorane Osnovna škola Pušća još je jedna u nizu škola na području Zagrebačke županije koja je dobila jednosmjensku nastavu. Investiciju je u cijelosti s 1,8 milijuna eura financirala Zagrebačka županija.

Novi dograđeni dio škole prostire se na 1.093 m², a zajedno s prostorom postojeće škole čini ukupno 4.001 m². U prizemlju dograđenog dijela smješteno je šest novih učionica s kabinetima, garderobom i sanitarnim čvorom, dok je na katu postojeća dvorana proširena sa stepenasto postavljenim tribinama sa 176 sjedećih mjesta.

– Ovom investicijom još jedna škola u Zagrebačkoj županiji ne samo da je zasjala u novom ruhu, već je dostigla ono što je cilj svih škola u zemlji, a to je jednosmjenska nastava. Kad k tome dodamo i produženi boravak, možemo reći da škola u Pušći ima europski standard – rekao je zagrebački župan Stjepan Kožić.

Svečanom otvorenju nazočio je izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Zaželjevši svim učenicima ugodan boravak u školi i novim prostorima, Fuchs je istaknuo kako će Vlada RH do 2026. godine dograditi sve one škole u zemlji koje sada rade u dvije smjene.

Načelnik Općine Pušća Filip Bernardić istaknuo je kako je dogradnja “dobitak” za cijelu općinu.

– Naši učenici sada imaju daleko kvalitetnije uvjete školovanja, a svi zajedno imamo sportsku dvoranu u kojoj ćemo moći organizirati sportska natjecanja s publikom na tribinama – rekao je Bernardić.

Novim školskim prostorima najviše su se razveselili učenici koji su svojim kreativnim nastupom uveličali svečanost otvorenja.

– Naši učenici sudjeluju u brojnim aktivnostima, Erasmus + programima i međunarodnim projektima, a sada će i oni u svojoj školi moći ugostiti učenike i učitelje iz brojnih europskih zemalja – rekao je ravnatelj OŠ Pušća Arsen Šarunić.

Otvorenju škole nazočila je i predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović.

www.sjever.hr
29.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.