Now Reading:
Povodom kampanje “Postani policajac” u Krapini odigrana prijateljska utakmica između srednjoškolaca i policajaca!
Full Article 2 minutes read

Povodom kampanje “Postani policajac” u Krapini odigrana prijateljska utakmica između srednjoškolaca i policajaca!

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” provode kampanju „Postani policajac/policajka“ s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Tako je PU krapinsko-zagorska senzibilizirala i informirala učenike Srednje škole Krapina o svom zvanju i uvjetima upisa u Policijsku školu „Josip Jović“ kroz prekrasnu sportsku priču u sportskoj dvorani škole.

U prvom dijelu sportskog događaja zainteresirani učenici imali su prigodu upoznati se s uvjetima koje moraju ispuniti prilikom testiranja njihovih motoričko-funkcionalnih sposobnosti za prijem u Policijsku školu “Josip Jović”, pa čak i sami isprobati svoje sposobnosti na postavljenom poligonu za testiranje motoričko-funkcionalnih sposobnosti.

Odigrala se i uzbudljiva i dinamična nogometna utakmica između nogometne ekipe Srednje škole Krapina za koju je nastupao i učenik škole Leon Jedvaj, koji je ujedno i član U19 futsal reprezentacije Hrvatske i Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Događaju je prisustvovao i načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović koji je naglasio kako je policijsko zvanje zahtjevan i težak posao, međutim kako je ono humano zanimanje u kojem se štiti imovina i život građana, zanimanje u sklopu kojeg se promovira zdrav život, bavi se sportom i borilačkim vještinama te zanimanje u koje se čovjek zaljubi.

Podsjećamo kako je u tijeku natječaj Ministarstva unutarnjih poslova kojim se traži 350 budućih mladih policajaca/policajki. Na natječaj se mogu javiti osobe koje su završile srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, a koje nisu starije od 28 godina na dan početka školovanja. Kandidati trebaju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost i ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, ne smiju biti članovi političke stranke i moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe.

Budućim učenicima i polaznicima Policijske škole Josip Jović u Zagrebu osiguran je smještaj i prehrana, policijska odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe, dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a po završetku i sigurno zaposlenje.

sjever.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.