Now Reading:
Povodom kampanje “Postani policajac” u Krapini odigrana prijateljska utakmica između srednjoškolaca i policajaca!
Full Article 2 minutes read

Povodom kampanje “Postani policajac” u Krapini odigrana prijateljska utakmica između srednjoškolaca i policajaca!

Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” provode kampanju „Postani policajac/policajka“ s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Tako je PU krapinsko-zagorska senzibilizirala i informirala učenike Srednje škole Krapina o svom zvanju i uvjetima upisa u Policijsku školu „Josip Jović“ kroz prekrasnu sportsku priču u sportskoj dvorani škole.

U prvom dijelu sportskog događaja zainteresirani učenici imali su prigodu upoznati se s uvjetima koje moraju ispuniti prilikom testiranja njihovih motoričko-funkcionalnih sposobnosti za prijem u Policijsku školu “Josip Jović”, pa čak i sami isprobati svoje sposobnosti na postavljenom poligonu za testiranje motoričko-funkcionalnih sposobnosti.

Odigrala se i uzbudljiva i dinamična nogometna utakmica između nogometne ekipe Srednje škole Krapina za koju je nastupao i učenik škole Leon Jedvaj, koji je ujedno i član U19 futsal reprezentacije Hrvatske i Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Događaju je prisustvovao i načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović koji je naglasio kako je policijsko zvanje zahtjevan i težak posao, međutim kako je ono humano zanimanje u kojem se štiti imovina i život građana, zanimanje u sklopu kojeg se promovira zdrav život, bavi se sportom i borilačkim vještinama te zanimanje u koje se čovjek zaljubi.

Podsjećamo kako je u tijeku natječaj Ministarstva unutarnjih poslova kojim se traži 350 budućih mladih policajaca/policajki. Na natječaj se mogu javiti osobe koje su završile srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, a koje nisu starije od 28 godina na dan početka školovanja. Kandidati trebaju imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost i ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, ne smiju biti članovi političke stranke i moraju biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe.

Budućim učenicima i polaznicima Policijske škole Josip Jović u Zagrebu osiguran je smještaj i prehrana, policijska odora i sportska oprema, knjige i školski pribor, mjesečna naknada za osobne potrebe, dodatno osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, a po završetku i sigurno zaposlenje.

sjever.hr
28.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.