Now Reading:
Nastavak odlične suradnje: GFUK i ove godine stigao u Varaždinske Toplice i to s vrhunskom komedijom koja je oduševila publiku
Full Article 2 minutes read

Nastavak odlične suradnje: GFUK i ove godine stigao u Varaždinske Toplice i to s vrhunskom komedijom koja je oduševila publiku

U sklopu ovogodišnjeg glumačkog festivala GFUK, vrhunska komedija stigla je u Varaždinske Toplice i oduševila tamošnju publiku. Riječ je o nastavku odlične suradnje između Grada Varaždinskih Toplica, gradske Turističke zajednice i kulturne udruge GFUK koja stoji iza organizacije ovog festivala, prepoznatljivog diljem Zagorja, ali i šire.

Toplička publika u srijedu je tako imala priliku uživati u jednoj od, prema riječima predsjednika kulturne udruge GFUK Adama Končića, najjačih predstava ovogodišnjeg festivala. Radi se o „Tvorničkim postavkama” zagrebačkog Moruzgva Teatra u režiji Ksenije Marinković i izvedbi poznatih hrvatskih glumaca Ane Begić Tahiri, Amara Bukvića, Ive Jerković / Korane Ugrine te Ivana Čuića.

– Suradnju s Gradom Varaždinskim Toplicama i gradskom Turističkom zajednicom pokrenuli smo prošle godine i drago mi je što smo drugu godinu zaredom gostovali u Minervi i to s jednom vrlo jakom predstavom koja će nakon Klanjca i Varaždinskih Toplica biti izvedena i u Brdovcu i Tuhlju. Toplička je publika ovom predstavom dobila jedan vrhunski program, a reakcije su i više nego pozitivne pa vjerujem da će takve biti i ubuduće – rekao je Končić.

Najavio je kako do zatvaranja festivala slijedi još velik broj izvedbi, a točku na „i” stavit će u nedjelju predstavom „Kaj je ljubav”. Budući da će se dobra suradnja između Grada i GFUK-a sasvim sigurno nastaviti, Topličani mogu očekivati da će u njihov grad vrlo skoro doći nova vrhunska komedija, možda već i krajem lipnja.

Tako je okupljena publika u kongresnoj dvorani Minerve doznala mogu li se dva para, nakon što su ispremiješala partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke. Naime, radnja ove vrhunske komedije prati doktora Krešimira Brleka, uglednog zagrebačkog otorinolaringologa s političkim ambicijama i njegovu suprugu Dagmar, sveučilišnu profesoricu antropologije, koji su mirno živjeli zaokupljeni znanstvenim radom, u dubokom uvjerenju da je se*s precijenjen. No onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi i Deziderata De koji im je u život unio, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine.

www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.