Now Reading:
Nastavak odlične suradnje: GFUK i ove godine stigao u Varaždinske Toplice i to s vrhunskom komedijom koja je oduševila publiku
Full Article 2 minutes read

Nastavak odlične suradnje: GFUK i ove godine stigao u Varaždinske Toplice i to s vrhunskom komedijom koja je oduševila publiku

U sklopu ovogodišnjeg glumačkog festivala GFUK, vrhunska komedija stigla je u Varaždinske Toplice i oduševila tamošnju publiku. Riječ je o nastavku odlične suradnje između Grada Varaždinskih Toplica, gradske Turističke zajednice i kulturne udruge GFUK koja stoji iza organizacije ovog festivala, prepoznatljivog diljem Zagorja, ali i šire.

Toplička publika u srijedu je tako imala priliku uživati u jednoj od, prema riječima predsjednika kulturne udruge GFUK Adama Končića, najjačih predstava ovogodišnjeg festivala. Radi se o „Tvorničkim postavkama” zagrebačkog Moruzgva Teatra u režiji Ksenije Marinković i izvedbi poznatih hrvatskih glumaca Ane Begić Tahiri, Amara Bukvića, Ive Jerković / Korane Ugrine te Ivana Čuića.

– Suradnju s Gradom Varaždinskim Toplicama i gradskom Turističkom zajednicom pokrenuli smo prošle godine i drago mi je što smo drugu godinu zaredom gostovali u Minervi i to s jednom vrlo jakom predstavom koja će nakon Klanjca i Varaždinskih Toplica biti izvedena i u Brdovcu i Tuhlju. Toplička je publika ovom predstavom dobila jedan vrhunski program, a reakcije su i više nego pozitivne pa vjerujem da će takve biti i ubuduće – rekao je Končić.

Najavio je kako do zatvaranja festivala slijedi još velik broj izvedbi, a točku na „i” stavit će u nedjelju predstavom „Kaj je ljubav”. Budući da će se dobra suradnja između Grada i GFUK-a sasvim sigurno nastaviti, Topličani mogu očekivati da će u njihov grad vrlo skoro doći nova vrhunska komedija, možda već i krajem lipnja.

Tako je okupljena publika u kongresnoj dvorani Minerve doznala mogu li se dva para, nakon što su ispremiješala partnere, krevete, karijere, ambicije i navike, resetirati na tvorničke postavke. Naime, radnja ove vrhunske komedije prati doktora Krešimira Brleka, uglednog zagrebačkog otorinolaringologa s političkim ambicijama i njegovu suprugu Dagmar, sveučilišnu profesoricu antropologije, koji su mirno živjeli zaokupljeni znanstvenim radom, u dubokom uvjerenju da je se*s precijenjen. No onda se u stan iznad njihova uselio dalmatinski estradno-ljubavni par umjetničkih imena Angelo Biondi i Deziderata De koji im je u život unio, najblaže rečeno, dašak neočekivane svježine.

www.sjever.hr
27.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.