Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Kiša i oblaci mnogima će pokvariti današnji neradni dan
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Kiša i oblaci mnogima će pokvariti današnji neradni dan

Prema prognozi DHMZ-a, u nedjelju će biti promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno vrijeme s povremenom kišom, osobito prijepodne kada lokalno može biti obilnija.

Kiša će u Dalmaciji biti praćena grmljavinom, a u najvišem gorju moguć je snijeg. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjereno jugo, ponegdje na jugu i jako, a na sjevernom dijelu bura koja će se do večeri proširiti duž obale.

Najniža jutarnja temperatura bit će između 4 i 9, na Jadranu od 9 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 9 i 14 °C, na istoku i jugu Hrvatske i malo viša.

Biometeorološke prilike na području cijele zemlje neće biti povoljne. Oblačno i kišovito vrijeme uzrokovat će lošije raspoloženje i manjak energije kod meteoropata u većem dijelu zemlje, a i zdravstvene tegobe kroničnih bolesnika bit će pojačane vremenskim utjecajem. Južni vjetar na području južnog Jadrana pojačavat će razdražljivost osjetljivijih ljudi, a u ostatku zemlje sjeverni će vjetar pojačavati osjet hladnoće.

www.sjever.hr / DHMZ
16.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.