Now Reading:
HNS: Neke su stvari nadstranačke, a jedna od njih je zdravstvo
Full Article 2 minutes read

HNS: Neke su stvari nadstranačke, a jedna od njih je zdravstvo

U utorak je svečano otvoren Objedinjeni hitni bolnički prijem te Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija u Općoj bolnici Varaždin. Vrijednost ova dva projekta iznosi preko 11 milijuna eura, a EU sufinanciranje je oko 8,5 milijuna eura.

Prenosimo priopćenje varaždinskog HNS-a:

Svečanom otvorenju prisustvovali su i dužnosnici HNS-a, upravo u čijem mandatu je i započela realizacija ovih projekata, 2016. i 2017. godine.

-Veoma sam ponosan na realizaciju ova dva projekta koja je započela još u našem mandatu, a nastavljena i u konačnici završena kroz mandate dvije političke opcije nakon. Ovime smo dokazali da su neke stvari nadstranačke, u ovom slučaju zdravstvo. Pacijentima smo omogućili bolju zdravstvenu skrb, a doktorima smo omogućili lakši i ugodniji rad – poručio je Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije, koji je u projektu i sudjelovao.

Na otvorenje OHBP-a i dnevne bolnice osvrnuo i Igor Klopotan, predsjednik HNS-a grada Varaždina.

-Otvorenjem ova 2 objekta Varaždinke i Varaždinci, te svi šire, dobit će vrhunsku skrb, a doktori moderna radilišta kakva i zaslužuju. Nadam se da će se nastavkom investicija u zdravstvu, prije svega izgradnjom Centralnog operacijskog bloka značajnije usporiti odljev mozgova koji imamo u tom sektoru – poručio je Klopotan.

sjever.hr
12.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.