Now Reading:
HNS: Neke su stvari nadstranačke, a jedna od njih je zdravstvo
Full Article 2 minutes read

HNS: Neke su stvari nadstranačke, a jedna od njih je zdravstvo

U utorak je svečano otvoren Objedinjeni hitni bolnički prijem te Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija u Općoj bolnici Varaždin. Vrijednost ova dva projekta iznosi preko 11 milijuna eura, a EU sufinanciranje je oko 8,5 milijuna eura.

Prenosimo priopćenje varaždinskog HNS-a:

Svečanom otvorenju prisustvovali su i dužnosnici HNS-a, upravo u čijem mandatu je i započela realizacija ovih projekata, 2016. i 2017. godine.

-Veoma sam ponosan na realizaciju ova dva projekta koja je započela još u našem mandatu, a nastavljena i u konačnici završena kroz mandate dvije političke opcije nakon. Ovime smo dokazali da su neke stvari nadstranačke, u ovom slučaju zdravstvo. Pacijentima smo omogućili bolju zdravstvenu skrb, a doktorima smo omogućili lakši i ugodniji rad – poručio je Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije, koji je u projektu i sudjelovao.

Na otvorenje OHBP-a i dnevne bolnice osvrnuo i Igor Klopotan, predsjednik HNS-a grada Varaždina.

-Otvorenjem ova 2 objekta Varaždinke i Varaždinci, te svi šire, dobit će vrhunsku skrb, a doktori moderna radilišta kakva i zaslužuju. Nadam se da će se nastavkom investicija u zdravstvu, prije svega izgradnjom Centralnog operacijskog bloka značajnije usporiti odljev mozgova koji imamo u tom sektoru – poručio je Klopotan.

sjever.hr
12.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.