Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija jedini hrvatski partner u projektu vrijednom 2,67 milijuna eura – evo o čemu je riječ
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija jedini hrvatski partner u projektu vrijednom 2,67 milijuna eura – evo o čemu je riječ

U mađarskom gradu Fertőd održan je prvi radni sastanak partnera projekta „Inovativni participativni održivi poslovni model za bicikliranje Rutom željezne zavjese“ (ICTr-CE).

Uz predstavnike 12 projektnih partnera iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Belgije i Njemačke, sastanku su prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije, jedinog projektnog partnera iz Republike Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o provedbenom planu aktivnosti sukladno radnim paketima, pojedinim zadacima i rokovima koji slijede, potrebi i načinu izvještavanja, razvoju komunikacijskog plana, razvoju turističkog poslovnog modela primjenjivog za cjelokupno područje projektnih partnera, te održivosti projektnih rezultata.

Projekt se temelji na razvoju inovativnog turističkog proizvoda i poslovnog modela za cikloturizam uzduž biciklističke Rute željezne zavjese, tzv. EuroVelo 13, te osnaživanju inovativnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika i drugih dionika u turizmu digitalnim rješenjima i mentorstvom. Projektne aktivnosti provodit će se tijekom 36 mjeseci, a njihova vrijednost iznosi 2,67 milijuna eura, od čega Koprivničko-križevačka županija raspolaže sa 189.000,00 eura.

Koprivničko-križevačka županija će u projektu koristiti iskustva stečena u nedavno završenim projektima u područja turizma Amazon of Europe Bike Trail i Amazing Amazon of Europe, međunarodnim projektima sufinanciranima sredstvima fondova Europske unije. Isto tako će koristiti rezultate nacionalnog programa razvoja cikloturizma u sklopu kojeg je ruta EV13 u Županiji i označena.

Međunarodni biciklistički koridor EV13 – Ruta željezne zavjese ima bitno povijesno i kulturno značenje, a od 2019. godine je certificirana kulturna ruta Vijeća Europe i preklapa se s Europskim zelenim pojasom. Ukupno je duga 9.950 kilometara i podsjetnik je na granicu koja je nakon Drugog svjetskog rata dijelila istočnu i zapadnu Europu. Kroz našu Županiju prolazi dionica ove rute duga 84 km.

sjever.hr/kckzz.hr
08.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.