Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija jedini hrvatski partner u projektu vrijednom 2,67 milijuna eura – evo o čemu je riječ
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija jedini hrvatski partner u projektu vrijednom 2,67 milijuna eura – evo o čemu je riječ

U mađarskom gradu Fertőd održan je prvi radni sastanak partnera projekta „Inovativni participativni održivi poslovni model za bicikliranje Rutom željezne zavjese“ (ICTr-CE).

Uz predstavnike 12 projektnih partnera iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke, Belgije i Njemačke, sastanku su prisustvovali i predstavnici Koprivničko-križevačke županije, jedinog projektnog partnera iz Republike Hrvatske.

Na sastanku se razgovaralo o provedbenom planu aktivnosti sukladno radnim paketima, pojedinim zadacima i rokovima koji slijede, potrebi i načinu izvještavanja, razvoju komunikacijskog plana, razvoju turističkog poslovnog modela primjenjivog za cjelokupno područje projektnih partnera, te održivosti projektnih rezultata.

Projekt se temelji na razvoju inovativnog turističkog proizvoda i poslovnog modela za cikloturizam uzduž biciklističke Rute željezne zavjese, tzv. EuroVelo 13, te osnaživanju inovativnih kapaciteta malih i srednjih poduzetnika i drugih dionika u turizmu digitalnim rješenjima i mentorstvom. Projektne aktivnosti provodit će se tijekom 36 mjeseci, a njihova vrijednost iznosi 2,67 milijuna eura, od čega Koprivničko-križevačka županija raspolaže sa 189.000,00 eura.

Koprivničko-križevačka županija će u projektu koristiti iskustva stečena u nedavno završenim projektima u područja turizma Amazon of Europe Bike Trail i Amazing Amazon of Europe, međunarodnim projektima sufinanciranima sredstvima fondova Europske unije. Isto tako će koristiti rezultate nacionalnog programa razvoja cikloturizma u sklopu kojeg je ruta EV13 u Županiji i označena.

Međunarodni biciklistički koridor EV13 – Ruta željezne zavjese ima bitno povijesno i kulturno značenje, a od 2019. godine je certificirana kulturna ruta Vijeća Europe i preklapa se s Europskim zelenim pojasom. Ukupno je duga 9.950 kilometara i podsjetnik je na granicu koja je nakon Drugog svjetskog rata dijelila istočnu i zapadnu Europu. Kroz našu Županiju prolazi dionica ove rute duga 84 km.

sjever.hr/kckzz.hr
08.04.2023.

Input your search keywords and press Enter.