Now Reading:
Nova medalja za Hrvatsku: ENES GARIBOVIĆ JE VICEPRVAK EUROPE!
Full Article 2 minutes read

Nova medalja za Hrvatsku: ENES GARIBOVIĆ JE VICEPRVAK EUROPE!

Točno dvadeset sekundi dijelilo je Enesa Garibovića do zlata na EP u karateu u španjolskom gradu Guadalajari. U tom je trenutku imao 1-1, rezultat koji bi mu to omogućio zbog “senshua” odnosno prednosti prvog osvojenog boda.

Ipak, talijanski predstavnik Michele Martina iskoristio je dvije situacije za poen u završnici i na kraju slavio s 3-1, donosi HRT.

-Naravno da ostaje žal za finalom i tim zlatom. Ne samo zbog zlata, već zato što nisam odradio posao kako to inače radim. Kad se slegnu dojmovi, bit ću itekako zadovoljan. Biti drugi u Europi i kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima je znak dobrog rada – rekao je Enes Garibović, koji je nakon bronce na EP u Poreču u kategoriji -75 kg, sada u poluteškoj u Gaziantepu i Guadalajari osvajač dvostrukog uzastopnog srebra.

Enes je i član zlatne muške ekipe iz Poreča, a upravo se hrvatska vrsta sutra u Španjolskoj bori za ekipnu broncu protiv Crne Gore. Donosi HRT.

Večeras se za drugi uzastopni ekipni naslov europskih prvakinja bori hrvatska ženska selekcija u borbama (Sadea Bećirović, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko, Lucija Lesjak). Sastaju se s Njemačkom, početak je predviđen oko 19.15 sati.

sjever.hr/sport.hrt.hr
25.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.