Now Reading:
TJEDAN SMIJEHA OBORIO REKORD Evo koliko se gledatelja okupilo na festivalu i tko su dobitnici nagrada
Full Article 1 minutes read

TJEDAN SMIJEHA OBORIO REKORD Evo koliko se gledatelja okupilo na festivalu i tko su dobitnici nagrada

Kerekesh Teatar organizirao je je još jedan, ovoga puta 14. Tjedan smijeha, a broj gledatelja je dokaz da su ljudima smijeh i dobra zabava itekako potrebni.

Naime, u deset dana 60 predstava izvedenih diljem Varaždinske županije te u međimurskom Strahonincu, pogledalo je više od 16.600 posjetitelja, čime je oboren rekord iz 2019. kada je bilo 3.300 gledatelja manje.

Kao i svake godine, osim Kerekesh Teatra nastupilo je nekoliko gostujućih prijateljskih kazališta iz Hrvatske i inozemstva, a ‘Najjači smehek’ – nagradu publike za najbolju gostujuću predstavu, osvojio je bosanskohercegovački ALT Teatar za predstavu “Dame biraju”.

Festival je u nedjelju završio u Varaždinu jubilarnom 1350. izvedbom predstave „Dimnjačar” te proglašenjem najboljih radova 7. izložbe karikatura „Smijeh bez granica”. Dobitnici nagrada isti su kao i lani – najboljom portretnom karikaturom publika je proglasila onu Damira Novaka iz Malog Mihaljevca, a za najbolju geg karikaturu nagradu je dobio Dragutin Kovačević Dado iz Zagreba.

Kerekesh Teatar već je spreman za jubilarni 15. Tjedan smijeha, a Jan Kerekeš, umjetnički voditelj festivala poručuje:
-Potrudit ćemo se da sve bude još bolje i još veće!

a.kučić/sjever.hr
13.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.