Now Reading:
Jutarnji minusi i mraz, a onda puno sunca. Ipak, bit će hladnije nego jučer
Full Article 1 minutes read

Jutarnji minusi i mraz, a onda puno sunca. Ipak, bit će hladnije nego jučer

Zima se ne predaje, stoga se jutros toplo obucite, ako namjeravate van jer u mnogim dijelovima Hrvatske živa u termometru spustila se ispod nule.

Nedjelja nam donosi pretežno sunčano vrijeme, mjestimice s umjerenom naoblakom, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu vjetrovito uz umjerenu i jaku buru, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadnjak.

Na kopnu ujutro mraz, najniža temperatura većinom od -4 do 1, dok će duž obale i na otocima biti između 4 i 9 °C. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na Jadranu između 13 i 18 °C.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Uz stabilnije atmosferske uvjete, biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će razmjerno povoljne. Zbog niskih jutarnjih temperatura zraka i, na području uz Jadran, buru koja će pojačavati osjet hladnoće, kronične bolesnike upozoravamo na potrebu adekvatne zaštite od hladnoće.

U drugom djelu dana ni meteoropati ni kronični bolesnici ne bi trebali osjećati tegobe uzrokovane vremenom, a sunčano vrijeme i boravak na otvorenom blagotvorno će utjecati na raspoloženje i zdravstveno stanje.

sjever.hr/meteo.hr
12.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.