Now Reading:
Koristan trik za povoljniju vožnju autocestom – evo kako možete uštedjeti na cestarini između Zaboka i Krapine?
Full Article 2 minutes read

Koristan trik za povoljniju vožnju autocestom – evo kako možete uštedjeti na cestarini između Zaboka i Krapine?

Budući da cijene neprestano rastu, svaka ušteda dobro dođe, a za jednu koja se može ostvariti plaćanjem cestarine na autocesti malo vozača zna. Radi se, konkretno, o dionici između Zaprešića i Svetog Križa Začretja na autocesti Zagreb – Macelj. Kako piše Večernji list, pokazalo se da vozači mogu uštedjeti ako nakratko izađu s autoceste u Zaboku i vrate se na nju, za što će na izlazu platiti 2,10 eura (1,60 za dionicu Zaprešić – Zabok i 50 centa za dionicu Zabok – Začretje).

Naime, odvoze li po autocesti cijelu tu dionicu u komadu, cestarina će ih stajati 2,80 eura, 70 centi više.

– Razlika u cijeni nastaje jer na dionicama između Zaboka i Krapine, a sukladno sporazumu s davateljem koncesije krajnji korisnici plaćaju 44 posto od pune cijene. Međutim, spomenuto umanjenje od 56 posto se priznaje na predmetnim dionicama samo ako je početak i završetak putovanja između Zaboka i Krapine (Zabok – Začretje, Zabok – Krapina, Začretje – Krapina i obratno).

– Za slučaj da je ulazak i/ili silazak izvan predmetnih dionica, plaća se puna cijena bez umanjenja – odgovorili su za Večernji list iz tvrtke Autocesta Zagreb – Macelj.

Foto: arhiva

www.sjever.hr / www.večernji.hr
01.03.2023.

Input your search keywords and press Enter.