Now Reading:
Nastavlja se prometni kolaps – sve ceste prema moru i dalje zatvorene, za jedan dio Hrvatske upaljen crveni meteoalarm
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se prometni kolaps – sve ceste prema moru i dalje zatvorene, za jedan dio Hrvatske upaljen crveni meteoalarm

Prometni kolaps nastavlja se i u ponedjeljak. Naime, kako javlja HAK, a prenosi dnevnik.hr, sve ceste prema moru i dalje su zatvorene, a za riječku regiju upaljen je crveni meteoalarm.

-Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, trenutno NEMA slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije – javlja HAK i moli za strpljenje.

Vrijeme se, prema prognostičarima, neće smiriti ni u ponedjeljak.

-U unutrašnjosti oblačno, povremeno uz slab snijeg, češći u gorju. Na Jadranu promjenjivo oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove, uglavnom u Dalmaciji, a na sjevernom dijelu, većinom podno Velebita, može biti snijega nošenog jakim vjetrom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita u prvom dijelu dana na udare i orkanska, a na krajnjem jugu umjereno do jako jugo – navode prognostičari.

Za većinu obale na snazi je narančasti ili žuti meteoalarm, dok je za riječku regiju upaljen crveni.

Iako su službe upozoravale da se ne kreće na put, mnogi nisu poslušali. HGSS je sinoć spašavao one koji su ostali zatrpani snijegom na prometnicama, kamere HAK-a bilježile su aute zarobljene na autocestama, a Ravnateljstvo civilne zaštite otvorilo je više prihvatnih centara za putnike kojima put, zbog nevremena, nije dopušten.

Nevrijeme je odnijelo i jednu žrtvu. U prevrtanju autobusa albanskih registracijskih oznaka u subotu kod Brinja smrtno je stradao 41-godišnji državljanin Albanije, piše dnevnik.hr.

www.sjever.hr / dnevnik.hr
27.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.