Now Reading:
Kaos usred Varaždina: Pijana napala dečka jer nije htio prespavati kod nje, vrijeđala ga i udarila, pa se okomila na njegov auto
Full Article 2 minutes read

Kaos usred Varaždina: Pijana napala dečka jer nije htio prespavati kod nje, vrijeđala ga i udarila, pa se okomila na njegov auto

policija

Nakon svađe i fizičkog sukoba iza ponoći ispred stambene zgrade u Varaždinu Ivica (25) i Marina (26) su uhićeni

Kako su tada bili dečko i cura, na sudu su završili zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Proglašeni su krivima i osuđeni, a mogli su proći i gore da im kao olakotna okolnost nije uzeta dosadašnja neosuđivanost, piše portal Danica.

Prema presudi, oni su lani u listopadu oko 1.30 sati ispred stambene zgrade u Varaždinu počinili psihičko i fizičko nasilje jedno prema drugome, zbog čega je morala intervenirati i policija.
Marina je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila vikala, galamila te vrijeđala dečka Ivicu riječima: “Je*o ti bog mater” i slično. Nakon toga ga je udarila rukom po tijelu, na što ju je Ivica odgurnuo tako da je pala na tlo te joj rekao da je kurva i drolja. Kad je Marina ustala, nekoliko puta je nogom udarila u njegovo vozilo, kojom prilikom je na zadnjem poklopcu nastalo oštećenje u vidu udubljenja. Dakle, počinili su psihičko nasilje koje je kod žrtava prouzročilo uznemirenost”, naglasila je prekršajna sutkinja.

Sutkinja ih je oboje proglasila krivima i novčano kaznila. Ivica mora platiti 40 eura, a Marina 160 eura, te moraju podmiriti po 26,50 eura troškova prekršajnog postupka. Kako su bili jedan dan u policijskom pritvoru, od kazne im se oduzima po 40 eura, piše Danica.

“Pri izricanju kazne je uzeta u obzir i činjenica da ni jedan od njih nije do sada bio prekršajno kažnjavan za ovu vrstu prekršaja, a što je vidljivo iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa”, rekla je sutkinja u nepravomoćnoj presudi na koju se mogu žaliti.

sjever.hr/danica.hr
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.