Now Reading:
Kaos usred Varaždina: Pijana napala dečka jer nije htio prespavati kod nje, vrijeđala ga i udarila, pa se okomila na njegov auto
Full Article 2 minutes read

Kaos usred Varaždina: Pijana napala dečka jer nije htio prespavati kod nje, vrijeđala ga i udarila, pa se okomila na njegov auto

policija

Nakon svađe i fizičkog sukoba iza ponoći ispred stambene zgrade u Varaždinu Ivica (25) i Marina (26) su uhićeni

Kako su tada bili dečko i cura, na sudu su završili zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Proglašeni su krivima i osuđeni, a mogli su proći i gore da im kao olakotna okolnost nije uzeta dosadašnja neosuđivanost, piše portal Danica.

Prema presudi, oni su lani u listopadu oko 1.30 sati ispred stambene zgrade u Varaždinu počinili psihičko i fizičko nasilje jedno prema drugome, zbog čega je morala intervenirati i policija.
Marina je pod utjecajem alkohola od 1,06 promila vikala, galamila te vrijeđala dečka Ivicu riječima: “Je*o ti bog mater” i slično. Nakon toga ga je udarila rukom po tijelu, na što ju je Ivica odgurnuo tako da je pala na tlo te joj rekao da je kurva i drolja. Kad je Marina ustala, nekoliko puta je nogom udarila u njegovo vozilo, kojom prilikom je na zadnjem poklopcu nastalo oštećenje u vidu udubljenja. Dakle, počinili su psihičko nasilje koje je kod žrtava prouzročilo uznemirenost”, naglasila je prekršajna sutkinja.

Sutkinja ih je oboje proglasila krivima i novčano kaznila. Ivica mora platiti 40 eura, a Marina 160 eura, te moraju podmiriti po 26,50 eura troškova prekršajnog postupka. Kako su bili jedan dan u policijskom pritvoru, od kazne im se oduzima po 40 eura, piše Danica.

“Pri izricanju kazne je uzeta u obzir i činjenica da ni jedan od njih nije do sada bio prekršajno kažnjavan za ovu vrstu prekršaja, a što je vidljivo iz prekršajne evidencije Ministarstva pravosuđa”, rekla je sutkinja u nepravomoćnoj presudi na koju se mogu žaliti.

sjever.hr/danica.hr
26.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.