Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Kiša, kiša – i još malo kiše, a navečer osjetno zahlađenje i snijeg
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Kiša, kiša – i još malo kiše, a navečer osjetno zahlađenje i snijeg

Ako ste vikend željeli provesti na otvorenom, u prirodi, vremenska prognoza će vam nažalost pokvariti planove. Naime, u subotu tijekom cijelog dana očekuje se kiša, a već navečer osjetno zahlađenje i u noći na nedjelju snijeg.

Prema prognozi DHMZ-a, dan će biti većinom oblačan i obilježit će ga povremena kiša koja će ponegdje, uglavnom na istoku i u gorju, biti obilnija.

Krajem dana uz osjetan pad temperature zraka kiša će u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak će okrenuti na sjeveroistočnjak, a potkraj dana na sjevernom Jadranu na jaku buru.

Jutarnja temperatura zraka bit će od 7 do 12, a najviša dnevna između 10 i 14, na moru od 13 do 16 °C, dok će navečer na kopnu osjetno zahladiti.

Uz približavanje i sporo kretanje atmosferske fronte nad dijelom Hrvatske, biometeorološke prilike će biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Na kronične bolesnike će najnepovoljnije djelovati naglo zahlađenje uglavnom u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana, a jugo na većem dijelu Jadrana. Najugroženiji će biti srčani bolesnici i oni koji boluju od ostalih krvožilnih bolesti te reumatičari. Kod osjetljivih ljudi moguća je pojava glavobolje, smanjene koncentracije i radnog učinka.

www.sjever.hr / DHMZ
25.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.