Now Reading:
Na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bedekovčina vijećnici jednoglasno usvojili prvi ovogodišnji rebalans proračuna
Full Article 2 minutes read

Na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bedekovčina vijećnici jednoglasno usvojili prvi ovogodišnji rebalans proračuna

Zbog prvog rebalansa proračuna Općine Bedekovčina za 2023. godinu ove je subote sazvana hitna sjednica Općinskog vijeća.

Jednoglasnom odlukom vijećnika, usvojenim rebalansom ukupni prihodi povećavaju se 1.212.620 eura odnosno za 21,44 % u odnosu na tekući proračun te iznose 6.867.510 eura.

Na povećanje prihoda, objasnio je načelnik Darko Ban, najviše je utjecala sanacija nerazvrstanih cesta oštećenih u potresu. Spomenuta sredstva osigurava Krapinsko-zagorska županija putem Plana za oporavak i otpornost, odnosno preko fondova Europske unije.

Kako bi se proračun ujednačio na prihodovnoj i rashodovnoj strani, načelnik Ban kao važnu stavku rebalansa navodi i povećanje sredstva za 66 400 eura za rekonstrukciju i prenamjenu stare škole u Kulturni centar.

– Proračunom za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu ukupno planirani rashod za ovu namjenu planiran je u visini od 11 milijuna kuna, iskazan u eurima, koliko su u trenutku izrade proračuna bili procijenjeni troškovi. Provedenim postupkom javne nabave utvrđeno je da su ponuđene cijene iznad planiranih u proračunu pa je predloženo povećanje kako bi se projekt mogao realizirati – objasnio je Ban dodajući kako svi sredstva moraju biti izbalansirana kako bi se mogli potpisati ugovori s izvođačem radova.

Vijećnici su osvojili prijedlog da se prag za ugovaranje bez poziva na dostavu ponuda digne s dosadašnjih 20.000 kuna na 10.000 eura što načelniku pruža mogućnost da putem narudžbenice javne nabave izvrši tri ponude temeljem kojih se mogu ugovarati određene vrste radova, a to se prvenstveno odnosi na sanaciju cesta koje su oštećene u potresu što je bilo potrebno korigirati planom gradnje koji nije obuhvaćao te prometnice.

abrkic/sjever.hr
25.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.