Now Reading:
POVIJESNI REZULTAT Župan Posavec primio najboljeg hrvatskog plivača kadeta Mateja Bračka koji se u Međimurje vratio s čak pet državnih medalja!
Full Article 2 minutes read

POVIJESNI REZULTAT Župan Posavec primio najboljeg hrvatskog plivača kadeta Mateja Bračka koji se u Međimurje vratio s čak pet državnih medalja!

Povodom postignutog velikog uspjeha na nedavnom održanom Prvenstvu Hrvatske za kadete, župan Matija Posavec sa pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, primio je mladog Međimurca Mateja Bračka koji je na nedavnom kadetskom državnom prvenstvu u plivanju osvojio čak pet državnih medalja.

Matej Bračko, član Gradskog plivačkog kluba Međimurje, u Šibeniku se natjecao u pet disciplina, a zlato je osvojilo u disciplinama 100 metara slobodno i 100 metara leđno, srebrnu medalju u disciplinama 100 metara leptir i 200 metara slobodno te broncu na 200 metara mješovito. Sjajan je to sportski doseg osobito ako se u obzir uzme činjenica da su medalje osvojene u konkurenciji 140 najboljih plivača u zemlji.

-Matej je ovim uspjehom postao najbolji plivač kadet u Hrvatskoj te dosegnuo i povijesni rezultat svoga kluba. S obzirom na talent kojim raspolaže i marljivost koja ga krasi vjerujem da je riječ tek o početku njegove sjajne sportske karijere. Ponosni smo jer smo pokazali da se vrhunski rezultati mogu postići i u ograničenim uvjetima treniranja te u malom klubu kakav je naš plivački klub Međimurje. Pred nama je sljedeći izazov – početak sezone plivanja u 50-metarskom bazenu – za koju smo se počeli pripremati te se nadamo novim medaljama – rekao je Matejev trener Antonio Turk.

Župan i pročelnica čestitali su mladom sportašu te naglasili ulogu koju šampioni poput njega imaju među djecom i mladima kojima bivaju uzori i pokretači.

Fotografije: GPK Međimurje/Međimurska županija

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.