Now Reading:
BURNA NOĆ U SABORU Zastupnici o opozivu Plenkovića raspravljali gotovo 11 sati
Full Article 3 minutes read

BURNA NOĆ U SABORU Zastupnici o opozivu Plenkovića raspravljali gotovo 11 sati

Rasprava o opozivu premijera Andreja Plenkovića okončana je u petak rano ujutro nakon gotovo 11 sati žustre polemike između vladajućih koji su ga branili i oporbe koja je do samoga kraja ukazivala na brojne razloge zbog kojih premijer mora otići s dužnosti, prenosi Jutarnji list.

Anka Mrak Taritaš (Glas) rekla je da najdugovječniji premijer mora otići jer ga ne zanima puno rasprava niti ga je briga za sve koji slušaju, više od 6000 ljudi koji žive u dvije tisuće kontejnera. Prozvala ga je za manjak volje, znanja i vizije, ali i manjak osjećaja za ljude i zemlju.

Zamjerila je premijeru što nije ostao do kraja na raspravi, iako su to redovito radili svi ministri o čijem se opozivu raspravljalo.

Nikola Grmoja (Most) rekao je da je premijer oko 22 sata pobjegao sa svog opoziva, što dosad nisu imali priliku vidjeti te dodao kako su afere od HDZ-a napravile političku crkotinu.

Kako piše Jutarnji list, nedostatak političke hrabrosti premijeru je zamjerila i Sandra Benčić (Možemo), kazavši ministrima koji su ostali na raspravi da joj je žao što imaju šefa koji je na svom jedinom opozivu podvio rep i otišao, a njih ostavio da izgledaju kao igrači u igri detekcije – tko je AP.

Poručila je kako se govorilo da će Plenković transformirati HDZ i izliječiti ga od korupcije, ali je nastavio i usavršio politiku zarobljavanja države – od imenovanja članova neovisnih tijela do izbora državne odvjetnice koja je izabrana od većine i brani je većina.

Krunoslav Katičić iz Kluba zastupnika HDZ-a rekao je da su svi prigovori oporbe bez argumenata, ustvrdivši da ih u političkom smislu može razumjeti jer sedam godina Vlade frustrira, a pod vodstvom HDZ-a su ostvareni svi strateški ciljevi.

Benčić mu je odgovorila da su imali niz prijedloga, ali su ih odbili vladajući, koji godinama ne prihvaćaju prijedloge, primjerice da se regulira rad agencija za naplatu potraživanja.

Marko Pavić (HDZ) uzvratio joj je da puno priča, ali ne pokazuje rezultate. U Zagrebu ste napravili nered sa smećem, poskupjeli cijene vode, proveli ste jedino projekte bivše vlasti, rekao je.

Posljednji je za govornicu, nešto prije dva sata, došao Arsen Bauk (SDP) i pozdravio troje nazočnih potpredsjednika Vlade u Sabornici, poručivši kako bi bilo teško zamijeniti predsjednika kojeg nema, čak da je došlo i 15 potpredsjednika Vlade, piše Jutarnji list.

Foto: arhiva

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
24.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.