Now Reading:
Plazma Sportske igre mladih u Goričanu započele novu sezonu – evo koji su učenici bili najvještiji
Full Article 2 minutes read

Plazma Sportske igre mladih u Goričanu započele novu sezonu – evo koji su učenici bili najvještiji

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Međimurskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’. U Osnovnoj školi Goričan prisutne je podržao ravnatelj škole Zlatko Varošanec.

– Čast nam je što smo domaćini Plazma Sportskih igara mladih. Ovakav program još nismo imali u Goričanu i zato budite hrabri, sudjelujte i navijajte u natjecanju. Organizatoru hvala na edukaciji naših učenika – rekao je Varošanec.

Podršku mladima pružio je i zamjenik načelnika općine Goričan, Franjo Šavora.

– U današnje vrijeme jako nam je važno razvrstavanje otpada i ovo je hvalevrijedna kampanja. Djeci Osnovne škole Goričan želim puno sreće u edukaciji i natjecanju – poručio je.

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Goričanu najvještiji su bili učenici 4. razreda Ema Katanec, Vanja Strahija, David Šarić i Stjepan Vugrinec te učenici 6. razreda Tena Bašnec, Elena Bergovec, Roko Vražić i Adam Vražić.

– Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih – istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

www.sjever.hr
21.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.