Now Reading:
Fantomu s Trešnjevke osam mjeseci zatvora nakon što je Zagrepčanki život pretvorio u pakao – napastovanje djevojaka nije mu strano…
Full Article 2 minutes read

Fantomu s Trešnjevke osam mjeseci zatvora nakon što je Zagrepčanki život pretvorio u pakao – napastovanje djevojaka nije mu strano…

Zbog nametljivog ponašanja prema jednoj Zagrepčanki, kojoj je život pretvorio u pakao uhodeći ju i čekajući je ispred zgrade u kojoj radi, a koju je potom slijedio na biciklu te ju napadno gledao i snimao, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno je na osam mjeseci zatvora osuđen 41-godišnji Darko Krsnik, poznatiji kao Fantom s Trešnjevke. Sud mu je također odredio i mjeru psihijatrijskog liječenja, a mora platiti i 70 eura sudskih troškova, donosi Jutarnji list.

Na prošlom je ročištu priznao krivnju te izrazio kajanje i žaljenje. Na upit suca zašto je pratio oštećenu od kraja ožujka do kraja srpnja 2020. pa onda, nakon kraće pauze, od 26. ožujka do 4. travnja 2022., odgovorio je da mu je bila lijepa, ali da ju nije puno uhodio, nego možda dva, tri puta kada je pored nje prošao biciklom.

-Nije mi sve to trebalo. Glupa i loša ideja. Nisam joj se obraćao niti smijao. I ne mislim s time nastaviti. U optužnici piše da sam to radio učestalo, ali nije točno. Klonit ću se te cure. Ne mogu se na to više osvrtati. Neka bude kako su gospoda napisala u optužnici – branio se optuženi Krsnik priznavši sucu i da mu je žrtva rekla da prestane, ali i da mu je „opsovala sve živo i mrtvo”.

Ujedno je uvjeravao suca i da mu psihijatar ne treba jer da se može kontrolirati i da će promijeniti ponašanje, a spas u svemu vidi u odlasku iz Hrvatske, piše novinarka Jutarnjeg Hajdi Karakaš Jakubin.

Muškarca nazivaju Fantomom s Trešnjevke jer je kroz dulje razdoblje unosio nemir u živote Zagrepčana gledajući im kroz prozore stanova. Posljednji put “pao” je prije nepunih mjesec dana zbog šarolikog spektra uznemirujućih djela pa je ponovno pritvoren.

Inače, on je već u ranoj mladosti počeo kršiti zakon, pa je tako iz stanova i trgovina krao sve i svašta, a sudilo mu se i za bludne radnje. Bilo je to prije 13 godina u pothodniku, kada je u hlačama spuštenim do koljena i spolovilom u ruci dočekao prolaznicu obrativši joj se riječima: “Gledaj ga, gledaj, jel‘ može za 500?” Djevojku je napao, skinuo i pokušao obljubiti, a ona se opirala i srećom uspjela pobjeći.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
20.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.