Now Reading:
PRIMJER DOBRE PRAKSE: Javni linijski prijevoz na području Koprivničko – križevačke županije pokazuje odlične rezultate – sve više putnika koristi velike popuste i pogodnosti
Full Article 2 minutes read

PRIMJER DOBRE PRAKSE: Javni linijski prijevoz na području Koprivničko – križevačke županije pokazuje odlične rezultate – sve više putnika koristi velike popuste i pogodnosti

Koprivničko – križevačka županija je među prvima u Hrvatskoj uspostavila i krenula u realizaciju projekta javnog linijskog prijevoza s ciljem da se sve postojeće autobusne linije, a njih je na području županije 79, zadrže.

Riječ je o projektu koji ima velik značaj za tamošnje stanovnike kojima je na taj način omogućena adekvatna i funkcionalna mreža javnog autobusnog prijevoza, uz velike pogodnosti. Tako su za studente i umirovljenike predviđeni popusti od 80 posto, za radnike popusti od 20 posto dok za učenike srednjih škola popust iznosi čak 95 posto.

– Osigurali smo kontinuitet povezanosti ruralnih krajeva što je od velike važnosti za brojne stanovnike općina koje su udaljene od gradskih središta. Projekt pokazuje odlične rezultate, naime sve veći broj putnika koristi popuste i pogodnosti – objasnio je nedavno održanoj konferenciji za medije koprivničko – križevački župan, Darko Koren.

Podaci pokazuju kako je tijekom 2022. godine prevezeno ukupno 1.166.160 kilometara, a ukupan broj prevezenih putnika popeo se na 490.115. Što se pak tiče pojedinačnih karata podaci pokazuju kako ih najviše koriste umirovljenici pa je tako prodano čak 19.975 karata na najčešćim linijama dužine 11 do 20 kilometara. Od strane ostalih korisnika ove usluge kupjeno je 15.634 pojedinačnih karata. Mjesečne karte uglavnom kupuju srednjoškolci pa je prodano njih 10.811 komada te stotinjak radničkih i studentskih.

– Podaci svakako pokazuju kako se sve veći broj korisnika odlučuje na korištenje javnog prijevoza što je u vrijeme energetske krize, porasta cijena i ostalih nepovoljnih okolnosti dobra vijest. Naime, ne samo da se na taj način pomaže kućnim budžetima već se krećemo i prema održivoj tranziciji u kojoj efikasnost prijevoza i smanjenja broja vozila na cestama imaju izuzetno veliku ulogu. Vjerujem da će i ostale županije slijediti naše primjer dobre prakse – poručio je župan Koren.

www.sjever.hr
19.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.