Now Reading:
PROSLAVA “VINCEKOVA H KLANJCU” – Nakon blagoslova, orezat će se prvi trs i na njega objesiti domaće kobase i špek
Full Article 2 minutes read

PROSLAVA “VINCEKOVA H KLANJCU” – Nakon blagoslova, orezat će se prvi trs i na njega objesiti domaće kobase i špek

Društvo vinara i vinogradara “Antun Mihanović” Klanjec poziva sve vinare, vinogradare i ljubitelje dobrog vina na tradicionalnu proslavu “Vincekovo h Klanjcu 2023”.

Naime, uz blagdan sv. Vinka klanječki vinari i njihovi gosti okupit će se u subotu, 21. siječnja s početkom u 10 sati u vinogradu obitelji Mirka Drčića u Goljaku te ponovno nakon dugih pandemijskih godina zajedno, uz molitvu, pjesmu, šalu i puno smijeha, dobrog vina i gastronomskih delicija proslaviti svog nebeskog zaštitnika.

Tradicionalni početak sezonskih radova u klanječkim vinogradima započet će blagoslovom župnika fra Drage Brgleza, nakon čega će se u dobrom i šaljivom raspoloženju, uz spelancije iz Križevačkih statuta pod vodstvom klanječkog dobro poznatog vinskoga „biškupa“ te uz peharnika, zvonara, pjevače i tamburaše, orezati prvi trs i na njega objesiti najbolje klanječke domaće kobase i špek sa željom da godina bude plodna i bogata kvalitetnim vinima.

Za sve koji odluče ovogodišnje Vincekovo proslaviti s klanječkim vinarima evo i kratkih uputa kako ih pronaći:
Lokacija: Goljak 8, https://goo.gl/maps/dsGB8YUods9vjcEh7
U Novim Dvorima Klanječkim skrenuti prema Ledinama, na križanju za sv. Filip nastaviti ravno i držati se pravca do pozicije na kojoj će biti parkirana vozila. Više informacija: predsjednik Igor Jambrešić, 098/277 817.

www.sjever.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.