Now Reading:
Ove subote u Varaždinskim Toplicama tradicionalno Vincekovo – uz „krštenje” trsa, dobra kapljica i ukusna jela su zagarantirani
Full Article 50 second read

Ove subote u Varaždinskim Toplicama tradicionalno Vincekovo – uz „krštenje” trsa, dobra kapljica i ukusna jela su zagarantirani

Tradicija u Varaždinskim Toplicama nastavlja se i ove godine. Naime, Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice ove subote priprema sadržajan program kojim će već tradicionalno obilježiti Vincekovo, odnosno početak vinogradarske godine.

Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva se proljeće. Pučka ceremonija uključuje rezidbu trsa i njegovo „krštenje“, a neizostavan dio je i „kićenje“ gorica domaćim kobasicama i špekom koji donose plodnu i rodnu godinu.

Udruga vinogradara i voćara “Sveti Martin” Varaždinske Toplice poziva sve na Vincekovo 2023. u subotu, 21. siječnja uoči blagdana svetog Vinka s početkom u 14 sati u Valpovcu kod domaćina i člana Udruge Eugena Majcena, dok ceremonijal počinje u 14.30 sati.

Za dobru atmosferu pobrinut će se Tamburaški sastav „Ex Fakini”, a dobra kapljica i ukusna jela koje spremaju domaćini su zagarantirani tako da posjetiteljima jedino preostaje ponijeti dobru volju.

www.sjever.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.