Now Reading:
Dinamo na udaru sportske inspekcije – „češljaju” se razne nepravilnosti
Full Article 2 minutes read

Dinamo na udaru sportske inspekcije – „češljaju” se razne nepravilnosti

Samostalni sektor sportske inspekcije Ministarstva turizma i sporta zaprimio je u razdoblju od 21. prosinca 2022. do 10. siječnja ove godine više predstavki kojima se ukazuje na možebitne nepravilnosti u radu i postupanju tijela upravljanja GNK Dinamo, priopćeno je iz Ministarstva, a prenosi Sportski klub.

Predstavke kojima se u bitnome ukazuje kako sjednica Skupštine GNK Dinamo od 12. prosinca prošle godine nije održana u skladu s odredbama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine. Također, zaključci Nadzornog odbora od 22. prosinca 2022. koji se odnose na odluke donesene na spornoj sjednici Skupštine Kluba nisu u skladu s odredbama Statuta Kluba proslijeđene su temeljem članka 17. Zakona o sportskoj inspekciji Gradskom uredu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Grada Zagreba, tvrde iz Ministarstva turizma i sporta.

Naime, odredbama članka 2. Zakona o sportskoj inspekciji propisano je kako Sportska inspekcija provodi nadzor nad provedbom odredbi Zakona o sportu i temeljem njega donesenih propisa te poduzima mjere i radnje za koje je ovlaštena ovim Zakonom. Budući da pitanje sazivanja i održavanja sjednica skupštine sportskih udruga nije regulirano Zakonom o sportu nadzor nad ispravnošću sazivanja i održavanja sjednica skupštine nije u nadležnosti Sportske inspekcije.

S obzirom na to da jedna od predstavki sadrži i navode koji se odnose na možebitno postojanje zapreka za obavljanje poslova članova tijela upravljanja GNK Dinamo propisanih člankom 111. Zakona o sportu te možebitnu neusklađenost općih akata Kluba sa Zakonom o sportu, na navedene okolnosti provest će se inspekcijski nadzor, a podnositelj će biti obaviješten o provedenom nadzoru i poduzetim mjerama i radnjama, tvrdi Ministarstvo turizma i sporta.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić za Hinu je potvrdio kako je Ministarstvo pravosuđa i uprave slijedom zaprimljenih predstavki te sukladno odredbama Zakona o udrugama od nadležnih tijela uprave Grada Zagreba zatražilo žurno postupanje po predmetnoj predstavci.

www.sjever.hr / sportskiklub.n1info.hr
17.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.