Now Reading:
Pripremate maske i kostime? Međimurski fašnik u Čakovcu uskoro će obilježiti 60. rođendan!
Full Article 50 second read

Pripremate maske i kostime? Međimurski fašnik u Čakovcu uskoro će obilježiti 60. rođendan!

Već se šezdeset godina u gradu Čakovcu održava Međimurski fašnik, turistička manifestacija koja promocijom tradicije međimurskoga kraja okuplja brojne sudionike te predstavlja jedan od najvećih kulturno – tradicijskih događaja sjeverozapadne Hrvatske.

Turistička zajednica osnovana je 1964. godine upravo s prvenstvenom namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kako bi se sačuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i Međimurju te je tijekom godina Međimurski fašnik postao centralni fašnički događaj u Međimurju i šire.

Nadolazeći Međimurski fašnik u Čakovcu održat će se 18. i 19. veljače 2023. godine. Budite dio fašničke priče, pripremite svojem maske i otjerate sve nevolje koja nas prate! Svoje prijave pošaljite putem prijavnice koju ćete pronaći na visitcakovec.com, zaključno do 12. veljače 2023. godine.

Prijavnice možete dostaviti putem pošte na adresu, Turistička zajednica grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, 40 000 Čakovec, na adresu elektroničke pošte izlagaci@cakovec.hr ili osobno u Turistički ured.

sjever.hr/visitcakovec.com
16.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.