Now Reading:
Zagorskim vatrogascima uskoro stižu Geiger-Mullerovi brojači. Nakon Oroslavja i radijacije na požarištu odluka je pala i uređaji se nabavljaju
Full Article 1 minutes read

Zagorskim vatrogascima uskoro stižu Geiger-Mullerovi brojači. Nakon Oroslavja i radijacije na požarištu odluka je pala i uređaji se nabavljaju

Vatrogasci u Krapinsko-zagorskoj županiji uskoro će dobiti novu opremu koju dosada nisu imali i to dva Geiger-Mullerova brojača.

Osim dobre uvježbanosti upravo je oprema ta koja znači i uspješno gašenje požara, ali i povećava sigurnost vatrogasaca. Nakon požara na poslovnom objektu u Oroslavju situacija je pokazala da bi među opremom trebalo naći mjesta i za Geiger-Mullerov brojač.

Podsjetimo, početkom prosinca na jednom poslovnom objektu u Oroslavju došlo je do požara te urušavanja gromobrana nakon čega je na požarištu zabilježena povećana količina radijacije. Tada je dana uputa svim vatrogascima koji su bili na tom terenu da se u slučaju zdravstvenih problema jave liječniku.

Upravo je taj događaj pokazao potrebu da se vatrogasci opreme uređajem koji će, u budućim sličnim situacijama odmah pokazati postoji li opasnost od zračenja.

A da Geiger- Mullerovi brojači stižu potvrdio je nedavno u Budinšćini, prilikom podjele nove opreme vatrogascima, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Izjavio je tada da su vatrogasci, odnosno njihovi zapovjednici, ti koji najbolje znaju koja im je oprema potrebna i da županija sluša i poštuje njihove potrebe.

Najavio je skoro nabavku dva uređaja koje će dobiti dvije javne vatrogasne postrojbe.

s.kalajdžija/sjever.hr
15.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.