Now Reading:
VLADA OBJAVILA nove cijene ulja, šećera, mljevenog mesa – mjera će trajati do 31. ožujka
Full Article 2 minutes read

VLADA OBJAVILA nove cijene ulja, šećera, mljevenog mesa – mjera će trajati do 31. ožujka

Ministar gospodarstva Davor Filipović je na sjednici Vlade u petak rekao kako će se mijenjati ograničene cijene za devet proizvoda. Kako piše 24sata podsjetio je na početku da je Vlada u rujnu prošle godine donijela odluku da se cijene tih proizvoda ograniče za skoro 30 posto.

– Ovom odlukom predlaže se da cijena ulja i mljevenog mesa smanji za dvije kune, a šećera i svinjske lopatice da se poveća za dvije kune – istaknuo je ministar Filipović, a prenosi 24 sata.

Vlada je odluku o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda usvojila.

Podsjetimo, među devet proizvoda s ograničenom cijenom su ulje, glatko i oštro brašno, šećer, svinjsko meso (svinjski vrat s kosti i svinjska lopatica bez kosti), pileće i miješano mljeveno meso i mlijeko.

Kako piše 24 sata, cijena suncokretovog ulja, koja je trenutno bilo ograničena do 15,99 kuna, tj 2,12 eura, sada ne smije prelaziti 1,86 eura. Najviša maloprodajna cijena bijelog kristalnog šećera po kilogramu do sada nije smjela prelaziti cijenu od 7,99 kuna, tj 1,06 eura, a novom odlukom se utvrđuje da ne smije prelaziti 1,33 eura.

Marža trgovca obračunata na neto fakturnu cijenu, umanjena za sve rabate i vanfakturne popuste, u ovom segmentu se povećava s 1 na najviše pet posto. Najviša maloprodajna cijena za svinjsku lopaticu bez kostiju do sada nije smjela prelaziti cijenu od 24,99 kuna (3,32 eura) po kilogramu, a sada se povećava na 3,58 eura. A najviša maloprodajna cijena za svinjsko mljeveno meso u pakiranju do 1 kilogram, koja do sada nije smjela prelaziti cijenu od 32,99 kuna (4,38 eura), sada se smanjuje na 4,11 eura, piše 24 sata.

Ograničenje će trajati do 31. ožujka.

www.sjever.hr / www.24sata.hr
13.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.