Now Reading:
REKONSTRUKCIJA VLADE Odlaze Paladina i Tramišak – ovo su novi Plenkovićevi ministri?
Full Article 3 minutes read

REKONSTRUKCIJA VLADE Odlaze Paladina i Tramišak – ovo su novi Plenkovićevi ministri?

Zbog loše vođene obnove Banije poslije potresa, premijer Andrej Plenković smijenio je ministra graditeljstva Ivana Paladinu, a nova ministrica, kako neslužbeno doznaje index.hr, bit će Mirjana Čagalj, članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet.

Buduća ministrica kako se navodi na stranicama HGK, rođena je u Splitu, diplomirala je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Na mjesto potpredsjednice HGK za graditeljstvo i promet dolazi 2015. godine s mjesta izvršne direktorice tvrtke Metroholding, na kojem je bila zadužena za realizaciju projekata. Od 2012. godine vanjska je članica Saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Također, navode se i nagrade koje je dobila, poput nagrade Kolos za dostignuća u graditeljstvu, ali i počasne titule za ambasadoricu makro-regionalne strategije za svoj dosadašnji doprinos jačanju gospodarske i političke suradnje u jadransko-jonskoj regiji. Stoji tu i njen životni moto koji glasi: “Uspjeh nikada ne dolazi preko noći“.

O njoj se govorilo i kao o mogućoj nasljednici Damira Vanđelića na čelu Fonda za obnovu, do čega ipak nije došlo. Govorilo se o njoj i kao kandidatkinji HDZ-a na izborima 2017. godine, a spominjala se i kao kandidatkinja HDZ-a na listi za europske izbore 2019. 

Šime Elić po svemu sudeći budući je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Na tom bi mjestu trebao zamijeniti Natašu Tramišak.

Rođen je u Zadru 1985. godine. Specijalizirao je na poslijediplomskom studiju u području “Lokalnog ekonomskog razvoja” pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Bio je zaposlen u Razvojnoj agenciji Zadarske županije, a obnašao je i dužnost pročelnika za EU fondove Grada Zadra.

Dojučerašnji je državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja te je sad tako dobio priliku i voditi ovaj resor. Radi se o članu HDZ-a od 2003. godine. U stranku se učlanio, dakle, s 18 godina. Trenutno je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zadra.

Prema podacima iz imovinske kartice, zarađivao je bruto 23.503.38 kuna kao državni tajnik. Njegova neto plaća iznosila je 15.814.17 kuna. Zadužio se 2021. godine u Privrednoj banci za 40.000 eura, ali i u OTP banci za 102.900 kuna. Vlasnik je stana u Zadru površine 50.65 metara kvadratnih. Navodi se kako je stan pribavio nasljedstvom i zaduženjem kod banke.

Vlasnik je i automobila Peugeot 5008, vrijednosti 170.000 kn. U imovinskoj kartici je navedena i ušteđevina njegove supruge u iznosu od 18.000 kuna.

Kad je tek postao državni tajnik, on je u svojoj imovinskoj kartici uvrstio i da je vlasnik – bicikla. Radi se o biciklu marke TREK Fx3 vrijednog 6500 kuna.

Foto: Facebook

sjever.hr/index.hr
11.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.