Now Reading:
RASTU I CIJENE VRTIĆA- gradonačelnica Auguštan – Pentek: Nakon svih poskupljenja, sve će jedinice lokalne samouprave morati dići ekonomske cijene i više sami izdvajati
Full Article 2 minutes read

RASTU I CIJENE VRTIĆA- gradonačelnica Auguštan – Pentek: Nakon svih poskupljenja, sve će jedinice lokalne samouprave morati dići ekonomske cijene i više sami izdvajati

Upravna vijeća dječjih vrtića diljem Krapinsko – zagorske županije suočena su s činjenicom potrebe povećanja ekonomske cijene vrtića zbog općeg gospodarskog rasta cijena.

Potvrdila je to i svojom objavom na društvenim mrežama gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, objasnivši kako je vrtić u Zlataru trenutno najjeftiniji, no nažalost kako je napisala, nakon svih poskupljenja, ekonomska cijena ne može ostati ista.

– Pokušavali smo mjesecima roditelje poštedjeti, međutim izračun po djetetu je puno veći od sadašnje cijene. Ekonomska cijena se izračunava zbrojem svih troškova (plaća, prehrane, potrošnog materijala, energenata Itd.) te se onda dijeli sa brojem djece – pojasnila je gradonačelnica Auguštan – Pentek dodavši kako je Grad Zlatar prošle godine donio Odluku i dodatno financirao vrtić kako roditelji ne bi to osjetili.

– Kako je u kućanstvima sve poskupjelo, tako je i u vrtićima. Zbog toga će sve jedinice lokalne samouprave morati dići ekonomske cijene i više sami izdvajati, ali to će značiti da će i na žalost roditelji morati više izdvajati. Većina vrtića je već digla cijene, a ostali pripremaju te Odluke – dodaje gradonačelnica Zlatara.

Objasnila je i da se na sastancima mjesecima traži od Vlade da, budući da oni diktiraju plaće, preuzmu dio plaća na sebe kako bi onda svi mogli osloboditi roditelje dijela troškova, no kako je navela, za sada takve odluke nema.

www.sjever.hr / FB Jasenka Auguštan – Pentek
09.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.