Now Reading:
U fokusu Koprivničko – križevačke županije i ove godine mladi i obrazovanje – u planu novi investicijski ciklus u obrazovnu infrastrukturu, povećan broj i iznos stipendija, osiguran prijevoz učenika…
Full Article 2 minutes read

U fokusu Koprivničko – križevačke županije i ove godine mladi i obrazovanje – u planu novi investicijski ciklus u obrazovnu infrastrukturu, povećan broj i iznos stipendija, osiguran prijevoz učenika…

Kao jedan od svojih strateških ciljeva Koprivničko – križevačka županija ističe ulaganje u obrazovanje, a proteklih su godinu dana tako obilježile nikad veće investicije u tom području.

Naime, Županija je u suradnji s općinama izgradila školske sportske dvorane vrijedne preko 80 milijuna kuna (u Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabnom, Kalinovcu, Rasinji i Kloštru Podravskom), što će značajno doprinijeti većoj kvaliteti nastave i sportskih aktivnosti, ali i razvoju društvenog života lokalnih zajednica.

Tijekom nove, 2023. godine Županija nastavlja na tom tragu te sektor obrazovanja zauzima najveći dio županijskog proračuna, planiranog u iznosu od 114 milijuna eura. U planu je novi investicijski ciklus u obrazovnu infrastrukturu pa će se tako projektirati nova zgrade koprivničke Srednje škole i Učenički dom Koprivnica, a nastavit će se i s projektom postavljanja fotonaponskih elektrana na školskim objektima.

U planu je i dogradnja osnovnih, područnih i srednjih škola s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave te izgradnja škole i dvorane u Koprivničkom Ivancu, kao i obnova nekoliko školskih igrališta. Dogradit će se i Područna škola Miholec, a Županija je povećala i rashode za centre izvrsnosti, kulturu i sport.

Isto tako, ove je godine povećan i broj korisnika stipendija s 80 na 100 te iznos stipendije sa 700 na 1000 kuna što u konačnici znači da će Županija za stipendije izdvojiti čak 1,2 milijuna kuna.

Koprivničko – križevačka županija za prijevoz osnovnoškolaca u ovoj je godini osigurala 1.047.899,13 eura, a obuhvaćen je i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim gradskim bazenima Cerine.

www.sjever.hr
08.02.2023.

Input your search keywords and press Enter.