Now Reading:
Varaždinac Petar Jelovac u Ukrajini: Bio sam ozlijeđen i imao sam četiri operacije, ali ovdje sam da se dalje borim za slobodu
Full Article 2 minutes read

Varaždinac Petar Jelovac u Ukrajini: Bio sam ozlijeđen i imao sam četiri operacije, ali ovdje sam da se dalje borim za slobodu

Varaždinac Petar Jelovac jedan je od hrvatskih vojnika koji se bori u ratu u Ukrajini, na ukrajinskoj strani. U intervjuu s ukrajinskim blogerom Orestom Zubom otkrio je razloge za sudjelovanje u ratu.

Kako kaže, u ukrajinskoj se vojsci bori za slobodu zemlje što je temeljno demokratsko načelo.

– Kada sam vidio na vijestima da je Putin rekao da će ubiti svakog Hrvata koji je zatočen u Ukrajini, odlučio sam da moram doći ovdje – rekao je Jelovac.

Budući da je i sam odrastao u vrijeme Domovinskog rata, vidio je kako su teško izbjeglice živjele i kakve posljedice ostavlja rat.

– To je u mojoj podsvijesti ostavilo trag i razvilo moj karakter. Brani se, nikad se ne predaj i nikome ne dopusti da te programira – sustav ne razmišlja za tebe, misli za sebe. Slobodno razmišljanje je ono što budi Ukrajinu – poručio je Jelovac.

Otkrio je i kako je bio ozlijeđen, u sebi je imao šest šrapnela, imao je četiri operacije, ali uspio se oporaviti, a ovdje je da se, kako kaže, i dalje bori za slobodu.

– Došao sam direktno s namjerom da se borim. Nije poanta u borbi, nego u obrani – dodao je Jelovac.

Cijeli intervju pogledajte u videu.

tk / www.sjever.hr
07.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.