Now Reading:
Dok Vlada i trgovci vode rat, dopredsjednik Udruge trgovina HUP-a upozorava: Moguće su nestašice!
Full Article 2 minutes read

Dok Vlada i trgovci vode rat, dopredsjednik Udruge trgovina HUP-a upozorava: Moguće su nestašice!

U razgovoru za N1 dopredsjednik Udruge trgovina HUP-a Mirko Budimir komentirao je prilagođavanje cijene na euro i naglasio kako više nije moguće dobavljačima reći da trgovcima prodaju proizvode po zamrznutim cijenama te da 40 najavljenih cjenika za 1. veljače više ne vrijede.

-Ova odluka vrijedi za sve, nitko ne može dizati cijene, pitanje je hoće li proizvođač po tim inputima moći proizvoditi robu, to su naši hrvatski unutarnji problemi, ali što napraviti sa stranim dobavljačima? Na to ne možemo utjecati. Vlada ne može optuživati trgovce, niti trgovci Vladu. Teoretski je moguće da će doći do nestašice nekih proizvoda – rekao je Budimir za N1, prenose 24sata.

Rekao je i kako već imaju najave proizvođača o rastu cijena, a ono čega se plaše su vanjska tržišta s kojih se hrana uvozi gdje ne vrijede iste mjere kao u Hrvatskoj, već ponuda i potražnja.

-31.12. smo uveli artikle po jednoj cijeni, onda smo zamrznuli cijene, a njihova dobavna cijena je skočila za 20 posto – kazao je Budimir.

Podsjetimo, ministar gospodarstva Davor Filipović rekao je da se cijene moraju vratiti na razinu zadnjeg dana prošle godine, a da država ima alate koje će upotrijebiti ako se to ne dogodi, poput zamrzavanja cijena 100-njak proizvoda, cjelodnevnih inspekcija, ukidanja subvencija na struju, pa i novih poreza, pišu 24sata.

www.sjever.hr / 24sata.hr
05.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.