Now Reading:
Gradonačelnik Jakšić 125 novih studenata uručio ugovore o stipendiranju i poručio: Na vama i znanju koje ćete steći je budućnost našeg grada, županije i cijele države
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Jakšić 125 novih studenata uručio ugovore o stipendiranju i poručio: Na vama i znanju koje ćete steći je budućnost našeg grada, županije i cijele države

Grad Koprivnica nastavlja tradiciju stipendiranja svih redovnih studenata s područja grada Koprivnice. Tako je gradonačelnik Mišel Jakšić u utorak u Gradskoj vijećnici podijelio ugovore o stipendiranju novih 125 studenata.

-Lijepo je znati da u Koprivnici postoji toliko mladih ljudi koji idu dalje za novim znanjima, koji su se spremni osobno razvijati, spremni učiti. Duboko vjerujem da je na vama i znanju koje ćete steći, budućnost našeg grada, naše županije i cijele naše države. Posljednjih nekoliko godina imamo priliku svjedočiti promjenama u svijetu koje utječu na sve nas, a upravo protiv takvih promjena možemo se boriti novim znanjima i spoznajama te načinom razmišljanja, a taj novi način razmišljanja nosite samo vi – poručio je gradonačelnik Jakšić.

U proračunu Grada Koprivnice za potrebe studentskih stipendija osigurano je 350 tisuća eura. Također, važno je za istaknuti kako su studentske stipendije uvećane za otprilike 10 posto. Tako da sada stipendija za studiranje u Hrvatskoj iznosi 80 eura mjesečno, odnosno 160 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske. Stipendija za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto iznosi 120 eura mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 240 eura mjesečno za studiranje izvan Hrvatske, dok stipendija za studiranje deficitarnih zanimanja iznosi 120 eura mjesečno.

-Od srca vam želim da uspijete, da završite upisane fakultete te da nakon toga ostanete u Hrvatskoj ili još bolje da se vratite u svoj grad, jer jedino s vama imamo priliku mijenjati ideale, odnosno okrenuti kotač u smjeru prema naprijed – zaključio je Jakšić.

Zadovoljni dobivenim stipendijama su i studenti. Studentica sociologije i talijanistike Sara Forjan istaknula je kako će joj stipendija omogućiti lakše studiranje i uljepšati studentske dane, dok je student medicinsko-laboratorijske dijagnostike Jakov Pavleković istaknuo kako će stipendiju trošiti na troškove stanovanja i prehrane.

Ukopno u akademskoj godini 2022./2023. Grad će stipendirati 370 studenata, od čega je 245 postojećih korisnika stipendija i 125 novih. Od tog broja ukupno je 19 inozemnih stipendija te 21 stipendija za deficitarna zanimanja. Također dodijeljena je i jedna stipendija studentu s utvrđenim invaliditetom većim od 50 posto.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
04.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.