Now Reading:
Župan Koren sa suradnicima u posjetu koprivničkoj bolnici: Ulaganja i poboljšanja će se nastaviti i u narednom razdoblju
Full Article 3 minutes read

Župan Koren sa suradnicima u posjetu koprivničkoj bolnici: Ulaganja i poboljšanja će se nastaviti i u narednom razdoblju

Župan Darko Koren danas je sa suradnicima posjetio koprivničku Opću bolnicu „Dr. Tomislav Bardek“ te uputio čestitke rodiljama koje su prvih dana ove godine na svijet donijele prinove.

Voditelj Odjela ginekologije i opsterticije Ivica Stanišić rezimirao je prošlogodišnju demografsku sliku.

-Imali smo ukupno 682 poroda i 991 dijete, čak devet blizanačkih trudnoća, a prva ovogodišnja beba je djevojčica rođena 1. siječnja. Nažalost, statistika je posljednjih pet godina u padu, a prošle smo godine imali 91 porod manje nego prethodne godine, što nisu dobre vijesti. I ostala rodilišta u Hrvatskoj imaju sličnu statistiku te se nadamo kako će se to promijeniti u budućnosti – rekao je Stanišić.

Ravnatelj bolnice Mato Devčić čestitao je novogodišnje blagdane stanovnicima Županije te se osvrnuo na angažman bolnice po pitanju projekata financiranih sredstva Europske unije, čime se nastavlja s unaprjeđenjem standarda pružanja zdravstvenih usluga.

-EU projekti odvijaju se planiranom dinamikom, a prije svega nam je u fokusu energetska obnova centralne bolničke zgrade čime ćemo zaokružiti šestogodišnje ulaganje vrijedno preko 100 milijuna kuna u kompletnu energetsku obnovu koprivničke bolnice. Prije nekoliko dana preuzeli smo i ugovor za financiranje projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju budućeg Regionalnog centra za palijativnu medicinu u sklopu bolnice, vrijednog 78 milijuna kuna – kazao je ravnatelj Devčić.

Župan je čestitao rodiljama na prinovama te poželio sretnu, zdravu i uspješnu novu godinu svim zaposlenicima bolnice i ostalim djelatnicima županijskih zdravstvenih ustanova pohvalivši visoku razinu profesionalnosti i odgovornosti koju su iskazali u svojem radu tijekom prošle godine.
Dotaknuo se i pitanja demografije i negativnih trendova koji su problem ne samo u našoj državi već i šire.

-Ovo je odjel na koji se dolazi i odlazi s radošću, no nažalost svjedočimo da je djece sve manje. To je je proces na koji se ne može mnogo utjecati na mikro razini, iako nastojimo mjerama barem ublažiti posljedice, no činjenica je da je za promjenu potrebno zajedništvo i  snažna pronatalitetna politika države. Vidimo da i mnoge razvijenije europske zemlje imaju taj problem, a mi u svojim okvirima doprinosimo ulaganjima u sektor zdravstva – investicijama u infrastrukturu i opremu te nastojanjem da osiguramo potrebne stručnjake i najbolji medicinski kadar – rekao je župan.

Dodao je da je evidentno da se kontinuirano poboljšavaju uvjeti rada i razina kvalitete zdravstvene usluge.

-Tome svjedoče i radovi u ovoj bolnici u kojoj se mnogo napravilo zadnjih godina, a ne zaostaju niti naše ostale zdravstvene ustanove. Siguran sam da je sustav u cjelini ispunio sva očekivanja naših stanovnika i pacijenata, a ulaganja i poboljšanja će se nastaviti i u narednom razdoblju – poručio je župan Koren.

sjever.hr/kckzz.hr
02.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.