Now Reading:
Ne spremajte jakne u ormare – još danas nevjerojatno toplo za siječanj, ali stiže promjena vremena
Full Article 1 minutes read

Ne spremajte jakne u ormare – još danas nevjerojatno toplo za siječanj, ali stiže promjena vremena

Doista neuobičajene vremenske prilike prate nas i u ovoj novoj 2023. godini, s temperaturom nevjerojatnom za siječanj, ali prema svemu sudeći, takvo vrijeme neće potrajati.

Iz DHMZ-a najavljuju niže temperature već od sutra, no krenimo redom:

Danas će na dijelu sjevernog Jadrana te ponegdje u gorskoj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. U ostalim područjima djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ujutro mjestimice magla.
Vjetar slab do umjeren jugozapadni, ponegdje u gorju i na krajnjem sjeveru s jakim udarima. Na Jadranu slabo do umjereno jugo.

Najniža jutarnja temperatura između 7 i 13 °C, mjestimice na istoku malo niža. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20 °C, ponegdje na sjevernom Jadranu te osobito u gorju malo niža.

Već sutra nas očekuje pad dnevne temperature, a od srijede bi se najviša dnevna temperatura mogla spustiti i za desetak stupnjeva u odnosu na današnju.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Slično kao i prethodnih dana, dojam lijepog vremena će biti praćen visokim temperaturama i južinom. Osjetljivi meteoropati se mogu žaliti na umor, razdražljivost i glavobolju. Lagane šetnje uz prikladno odijevanje, dovoljno tekućine i izbjegavanje teže hrane, mogu ublažiti smetnje.

sjever.hr/meteo.hr
02.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.