Now Reading:
PROGNOZA Neuobičajeno topla subota i Silvestarska noć ugodna za doček na otvorenom
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Neuobičajeno topla subota i Silvestarska noć ugodna za doček na otvorenom

Prije otprilike mjesec dana neki su predviđali da bismo ove godine konačno mogli imati bijeli Božić i vrlo hladnu novogodišnju noć, no „fulali” su skroz – niti nam je Božić donio snijeg niti će Silvestarska noć biti ledena!

Namjeravate li u novu 2023. godinu ući u velikom društvu, na otvorenom, imat ćete priliku uživati jer će vremenske prilike biti doista neuobičajene za ovo doba godine.

Prema najavi DHMZ-a, danas će na sjevernom Jadranu i u gorju biti pretežno oblačno, mjestimice uz malo kiše. U ostalim područjima djelomice sunčano i uglavnom suho.
Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, na Jadranu jugo.

Najniža jutarnja temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 8 i 13 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 12 do 17 °C.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će se u cijeloj zemlji razmjerno poboljšavati tijekom dana. Uz više sunčanog vremena u drugom dijelu dana meteoropati će osjetiti blago poboljšanje općeg stanja. Nešto nepovoljnije će biti na sjevernom Jadranu, Lici i Gorskom kotaru.

Temperature će biti visoke za ovaj dio godine, a uz jugo na Jadranu te jugozapadnjak u unutrašnjosti osjetljiviji se mogu žaliti na umor i razdražljivost. Uz prilagodbu odjeće, boravak na otvorenom i lagane šetnje mogu pridonijeti dobrom raspoloženju.

Noćna temperatura će također biti viša od prosjeka, zbog čega će Silvestarska noć biti prigodna i za doček na otvorenom.

sjever.hr/meteo.hr
31.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.