Now Reading:
Lepoglava: Osigurano više od pola milijuna kuna potpore za provedbu projekta Zaželi
Full Article 1 minutes read

Lepoglava: Osigurano više od pola milijuna kuna potpore za provedbu projekta Zaželi

U novoj će godini 11 žena iz ranjivih skupina koje teško nalaze posao, zahvaljujući Gradu Lepoglavi, dobiti prigodu za rad i tako steći kompetencije koje će im u budućnosti olakšati pristup tržištu rada.

To će im biti omogućeno zahvaljujući više od pola milijuna kuna vrijednom projektu Zaželi kojeg će u 2023. godini, upravo s ciljem zapošljavanja žena iz skupine teže zapošljivih osoba, ali i pružanja pomoći osobama u nepovoljnom položaju, provoditi Grad Lepoglava.

Projekt je vrijedan 538.000 kuna. Navedena sredstva Grad Lepoglava je u cijelosti osigurao kroz program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. financiran iz Europskog socijalnog fonda.

-Nakon prvog uspješno provedenog projekta, u novoj ćemo godini krenuti s provedbom novog projekta Zaželi zahvaljujući kojem će 11 žena iz ranjivih skupina, kroz rad, podići svoje kompetencije, umanjiti negativan utjecaj nezaposlenosti, povećati svoje prihode i smanjiti rizik od socijalne isključivosti. Ujedno će više od 60 osoba s područja Grada Lepoglave, koje su u nepovoljnom položaju, dobiti pomoć u svakodnevnom životu što će povećati kvalitetu njihova života – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prigodom potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih 538.000 kuna za provedbu projekta.

sjever.hr
30.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.