Now Reading:
Muškarac (23) spolno zlouporabio 14-godišnju djevojčicu pa dobio samo uvjetnu kaznu, tužiteljstvo podnijelo žalbu: “Šaljite ga u zatvor”
Full Article 1 minutes read

Muškarac (23) spolno zlouporabio 14-godišnju djevojčicu pa dobio samo uvjetnu kaznu, tužiteljstvo podnijelo žalbu: “Šaljite ga u zatvor”

Koprivničko tužiteljstvo podnijelo je žalbu na nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je 23-godišnjak zbog tri kaznena djela na štetu 14-godišnjakinje osuđen na uvjetnu kaznu.

Točnije, kako piše Jutarnji list koprivnički sud je moralno posrnulog 23-godišnjaka osudio na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje zbog kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, upoznavanja djece s pornografijom i zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od 15 godina.

– Okrivljenik je proglašen krivim da je počinio navedena kaznena djela od rujna 2017. do veljače 2018. godine na štetu 14-godišnjakinje. Žalba je podnesena zbog odluke o kazni jer državno odvjetništvo smatra kako je uvjetna osuda neprihvatljiva sankcija za počinjena kaznena djela s obzirom na njihovu težinu i posljedice kojima je ugrožen psihofizički razvoj žrtve. Državno odvjetništvo smatra neprihvatljivim ublažavanje pojedinačnih kazni ispod zakonom propisanih granica i predlaže da se okrivljeniku izrekne bezuvjetna kazna zatvora – navodi koprivničko tužiteljstvo, a prenosi Jutarnji list.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
29.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.