Now Reading:
Općina Lobor ove godine bilježi pozitivne demografske trendove, vjetar u leđa su i bespovratne potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji!
Full Article 2 minutes read

Općina Lobor ove godine bilježi pozitivne demografske trendove, vjetar u leđa su i bespovratne potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji!

Dok druge općine i gradovi bilježe negativne demografske trendove, u Općinu Lobor ove se godine doselilo više stanovnika nego što ih se odselilo. Među brojnim mjerama koje Općina provodi s ciljem zadržavanja svog stanovništva su i poticaji za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji koje je uvela ove godine. Tako su u utorak po prvi puta četiri mlade obitelji dobile bespovratna sredstva za rješavanje njihovog stambenog pitanja za što je Općina iz svog proračuna izdvojila 100.000 kuna.

Zadovoljstvo što je Općina iz svog proračuna uspjela osigurati sredstva za još jednu hvalevrijednu mjeru čiji je cilj zadržati mlade obitelji izrazila je i načelnica Ljubica Jembrih.

-Mladi su se mogli prijaviti na četiri mjere. Mjera 1 odnosila se na sufinanciranje gradnje obiteljske kuće, mjera 2 na sufinanciranje kupnje obiteljske kuće, mjera 3 na sufinanciranje kamatne stope za kredite za kupnju i mjera 4 na financijsku pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja – objasnila je načelnica Jembrih.

Za mjeru 1 zaprimljena je jedna prijava, za mjeru 2 dvije, dok je za mjeru četiri stiglo najviše prijava, njih četiri od kojih je jedna zadovoljila uvjete.

-Sufinanciranje je iznosilo 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 30 tisuća kuna za mjere 1 i 2, a za mjeru 4 također do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalno do 20 tisuća kuna – rekla je Jembrih.

Općina je za ove poticaje u svom proračunu osigurala 100.000 kuna, a načelnica Jembrih naglasila je kako će ova potpora sigurno biti vjetar u leđa mladim obiteljima da ostanu u Loboru i tamo grade svoj život i dom.

-Drago mi je da se još mladih obitelji odlučilo ostati ovdje u našem Loboru koji je inače u 2022. godini bilježio pozitivan demografski trend. To dugujemo i svim mjerama koje Općina provodi s ciljem zadržavanja svog stanovništva – zaključila je Jembrih.

www.sjever.hr
28.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.