Now Reading:
U Krapini uskoro kreće novi, hvalevrijedan projekt za koji je Crvenom križu dodijeljeno 200.000 bespovratnih kuna
Full Article 1 minutes read

U Krapini uskoro kreće novi, hvalevrijedan projekt za koji je Crvenom križu dodijeljeno 200.000 bespovratnih kuna

Gradskom društvu Crvenog križa Krapina odobren je projekt ulaganja u infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane ukupne vrijednosti 200.684 kuna, od čega mu je Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo bespovratna sredstva u iznosu od 200.000 kuna.

Cilj projekta je ojačati infrastrukturne kapacitete u svrhu stvaranja osnovnih preduvjeta za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina posrednik je u lancu donirane hrane od 2015. godine. Hranu donira krajnjim primateljima hrane koji žive na području Grada Krapine te općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.

U sklopu projektnih aktivnosti predviđena je nabava arhivskih i paletnih regala, transportnih kolica, rashladne komore, ručnog paletnog viličara, informatičke opreme i promidžba i vidljivost. Projekt će trajati od 1. siječnja do 30. rujna 2023. godine.

-Njegovom realizacijom doprinijet ćemo infrastrukturnom opremanju Gradskog društva Crvenog križa Krapina u svrhu jačanja kapaciteta za prihvat, skladištenje i podjelu donirane hrane – poručuju iz krapinskog Crvenog križa.

www.sjever.hr / gdck-krapina.hr
26.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.