Now Reading:
Gradonačelnik Kolarek: Ovog Božića, više nego ikada prije trebamo se sjetiti potrebitih, starijih, siromašnih, ostavljenih
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Kolarek: Ovog Božića, više nego ikada prije trebamo se sjetiti potrebitih, starijih, siromašnih, ostavljenih

Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek svim je sugrađanima povodom božićnih i novogodišnjih blagdana uputio čestitku koju prenosimo u cijelosti:

„Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Pred svima nama je još jedan Božić. Svatko ga dočekuje na svoj način. Netko se veseli nekoj novoj stepenici u životu, netko žali i tuguje zbog gubitka, neki žive u obilju i sreći, neki žive teško i skromno.

Ove godine, više nego bilo koje godine u nizu, živimo sa strepnjom, osluškujući sve ono što se događa oko nas, u svijetu. Sve ono što čujemo, ima posljedice i u našim životima. Bog se rodio u bijedi i neimaštini, oko njega nije bilo bljeskavih lampica i borova, bogatoga stola.

Danas se djeci sve prikazuje idilično nastojeći da ih se zaštiti od slike gladnih, bolesnih beskućnika. Nitko maloga Isusa ne prikazuje kao beskućnika, a on je upravo to bio.

I mi se ovoga Božića, više nego ikada prije trebamo sjetiti potrebitih, starijih, siromašnih, ostavljenih. Pomoći im na bilo koji način.

Uoči Božića, Grad Prelog je podijelio blizu šest stotina jednokratnih novčanih pomoći, u ukupnom iznosu od gotovo 120.000,00 kuna. Siječanj mjesec biti će besplatan za sve korisnike dječjih vrtića na području Grada Preloga. Pokušavamo, u okviru naših mogućnosti, pomagati koliko možemo.

S mišlju na ostavljene, siromašne, potrebite, želim svim stanovnicima naših mjesta, Cirkovljana, Čehovca, Čukovca, Draškovca, Hemuševca, Oporovca, Otoka i Preloga, čestit i blagoslovljen Božić. Nadam se da će nam Božić barem na trenutak donijeti toliko potreban mir i radost i uistinu se nadam da će nas sve, svakoga dana godine koja dolazi, pratiti Božićni blagoslov!”

www.sjever.hr / prelog.hr
25.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.