Now Reading:
Općina Jesenje dodijelila stipendije svojim vrijednim studentima
Full Article 2 minutes read

Općina Jesenje dodijelila stipendije svojim vrijednim studentima

Načelnik Jesenja Dario Cvrtila u prostorima općinskog Doma Kulture potpisao je ugovore za stipendiranje studenata s područja općine za akademsku godinu 2022/2023.

Načelinik Cvrtila pritom je naglasio kako mu je iznimno drago vidjeti da je u porastu broj visoko obrazovanih ljudi s područja njihove općine te izrazio želju i nadu da će oni nakon studija ostati u rodnom kraju.

Budući da je i sam bio korisnik općinske stipendije poznato mu je kako studentima dobrodošao svaka vid financijske pomoći te izrazio nadu da će u dogledno vrijeme iznosi stipendija biti povećani.

Iva Fučkar, studentica druge godine germanistike i španjolskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu istaknula je da je pravo na stipendiju po prvi put ostvarila prethodne akademske godine, za što je iznimno zahvalna Općini Jesenje.

– Kao brucoš sam marljivim učenjem i trudom ostvarila prosjek ocjena 4.45 te sam se ove godine ponovno ostvarila pravo na stipendiju. Mjesečni iznos od 500 kuna će mi kao studentici svakako biti od velike pomoći za potrebe obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. U vremenu rastuće inflacije svaka financijska pomoć nama studentima je dobrodošla a rasteretit će se i obiteljski budžet – zaključila je studentica Iva.

www.sjever.hr
24.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.